SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aslan MHP'li Türkeş.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:00:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Milletimiz, 1 Kasım'da, 'Hayır' kampanyası yürütenlerden hesap soracak. Milletimiz, ‘Haydi Bismillah’a yasak koyanlardan hesap soracak” dedi.

Çalık, AKP Malatya Gençlik Kolları tarafından Orduzu Aslantepe Mahallesi'nde düzenlenen ev toplantısına katıldı. Ev toplantısında konuşan Çalık, “3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra AK Parti iktidara geldiğinde 'iktidar olabilir ama muktedir olamaz' dediler. 2004'te darbe planları yapan insanlar, 'AK Parti'yi nasıl baş aşağı ederiz?' diye mücadele verdiler. 2007'de 'Başörtülü bir cumhurbaşkanı eşi olamaz' deyip, Abdullah Gül'e 'Cumhurbaşkanı olamazsın' dediler. Bugün Allah'a hamdolsun cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanının eşlerinin başörtülü olduğu dönemleri yaşadık. Açığıyla kapalısıyla hep birlikte herkesin istediği şekilde yaşayacağı bir ülke tasavvur ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKEŞ’İN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR”

Milletvekili Öznur Çalık, açıklamaları esnasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi ise sert sözlerle eleştirdi. MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in Meclis’in kilitlendiği, milletin dara düştüğü anlarda anahtar rolü oynadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu olan Alparslan Türkeş'in şu an kemiklerinin sızladığını bütün milliyetçi kardeşlerimin bilmesi gerekir. Ben, Alparslan Türkeş'i hatırlarım ve hatırladığım en önemli özelliği Meclis ne zaman kilitlense, millet ne zaman dara düşse anahtar rolü oynardı. Anında koalisyonlar kurulur ve devlet zora koşulmazdı. Millet zora koşulmazdı, mağdur edilmezdi. Parti menfaati, bireysel menfaat değil, toplumun menfaati ön plandaydı. 'Hayırcı' kampanyayı yürüten Bahçeli, Alparslan Türkeş'in evladını 'ihanetle' suçluyor. Esas ihaneti yapan Bahçeli'nin kendisidir. Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerim ben biliyorum ki değerlerimiz, sevdamız, milletimiz, ülkümüz ortak. Vatan, bayrak, toprak vazgeçilmezimiz. Ama milletin dara düştüğü anda koalisyon kurmayarak, hükümeti HDP'li bakanlara mahkum ettirmek isteyen zihniyetin oyununu yine aslan bir MHP'li, MHP'nin kurucu liderinin oğlu Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş bozdu. Dolayısıyla 1 Kasım'da 'hayır' kampanyası yürütenlerden hesap sorulacak. 'Haydi Bismillah'a yasak koyanlardan hesap sorulacak. Bu hesabı milletimiz soracak."

“OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”

Çalık, terörle mücadele konusuna da değindi. Silahlar bırakılmadığı sürece operasyonların devam edeceğini anlatan Çalık, “Silahlar bırakılmadığı sürece Türkiye Cumhuriyeti operasyonlara devam edecektir. Silahlar gömülmediği, üzerine beton dökülmediği sürece bu operasyonlar devam edecek. 1 Kasım'da kardeş kanını emenlere milletimiz izin vermeyecek. Benim gençlerim izin vermeyecek, Orduzu izin vermeyecek. CHP zihniyetine, Bahçeli'nin zihniyetine, eş başkanların zihniyetine gençlerimiz izin vermeyecek” şeklinde konuştu.

"YAYGARA ÇIKARMIŞLAR.."

Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ile6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, seçim çalışmalarını sürdürdü. Şahin ve Önalan, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Eski Malatya'da esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi. 

Şahin, "İnsanlarımızın şuanda özellikle7 Haziran'dan bu yana geçen süre içerisinde; 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki fark ne diye soracak olurlarsa, bunun en bariz örneğini esnafımıza ve vatandaşımıza uğradığımızda çok net bir şekilde görebiliyoruz. 7 Haziran'da serzenişte ve uyarıda bulunan arkadaşlarımızın, büyüklerimizin, gençlerimizin tamamı şu anda bizim için dua ediyorlar. O gün ki serzenişin neticesinde bugün gelmiş olduğumuz noktanın ülkemizin geleceği açısından ne kadar önem arz ettiğini bizlere bugün mesaj olarak veriyorlar. Allah'ın izniyle şu anda yakalamış olduğumuz ruh, 3 Kasım 2002 tarihi seçimlerindeki ruh neyse, aynı ruhu ve duyguları seçmenlerimizle paylaşıyoruz" dedi.

Milletvekili Şahin Eski Malatya'da ağız ve diş sağlığı polikliniğinin açılması için çalışmaların olduğunu kaydederek, “Battalgazi bölgemiz Malatya'mızın özellikle Eski Malatya olan bölgede şehre 10 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen buradaki sağlık hizmetlerinin daha da nitelikli bir şekilde sürdürülebilmesi için geçmişte buraya semt polikliniği açmıştık. Onunla birlikte meydandaki Ziraat Bankası'nın taşınmasıyla o yere, ağız ve diş sağlığı polikliniği açılması için çalışmalar yapılıyor. Amacımız ilçe merkezi ve mahallelerden diş sağlığı noktasında sıkıntısı olan arkadaşlarımızın şehir merkezindeki merkeze gitmektense, hizmeti buraya getirdik. Biz bunu yaparken, seçim öncesinde dedikodu mekanizmasını işleten veya AK Parti'ye karşı insanlarımızda farklı bir algı oluşturmanın hesabı içerisinde olan bazı şer odakları söylenti çıkarıyor. Semt polikliniğinin kapanacağı yaygarasını çıkarmışlar. Biz burada ağız ve diş sağlığı için bir merkez düşünürken, genel sağlık hizmetlerimizin yapılması için var olan bir yeri kapatmamız akıllara ziyandır. Bu dedikoduya bir son verilmesi için hassaten bunu açıklamak zorunda kaldım. Standartları yüksek bir yer yapılmadığı sürece oranın kapanması imkan dahilinde değil" diye konuştu. 

AKP’nin esnafa yönelik vaatlerinden de bahseden Mustafa Şahin, şunları kaydetti:

“Siyasi istikrar ve ekonomik gelişme birbirini tamamlayan unsurlardır. Bu konuda Türkiye’nin AK Parti iktidarındaki son 12 yılı en güzel örnektir. IMF'den medet uman bir ekonomiyi yeniden AK Parti ayağa kaldırmıştır. Yine ekonomik kalkınmaya yönelik, esnaflarımıza önemli müjdeler verdik. Esnafa düşük faizli kredi uygulaması sürecek. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. KOBİ'ler taşınırları teminat olarak gösterebilecek. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. İşveren primi indirimindeki 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kaldırılacak. Öte yandan yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz Bağ-Kur sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini tamamen ortadan kaldıracağız.”

Önalan ise Eski Malatya'da esnaf ve vatandaşların dört gözle 1 Kasım'ı beklediklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız