SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslan Payı Yatırım Elazığ'a

A- A+ PAYLAŞ

En çok aboneye ve sarfiyata sahip olmasına rağmen elektrik dağıtım şirketi oluşumunda Elazığ'a bağlanan Malatya, FEDAŞ adlı kurumun yatırımında "aslan payı"nı da Elazığ'a kaptırdı. Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ), 2007 yılı içinde bölgesindeki illerde yeni yatırım bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık verdi. Bölgedeki Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinde toplam 29.1 milyon YTL'lik yatırım yapıldığı açıklandı.

FEDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şirket Müdürü Mehmet Çanakçı, FEDAŞ olarak, yerinden yönetim ilkesi ile kamu menfaati, müşteri memnuniyeti ve sosyal gerekleri dikkate alarak kaliteli ve sürekli bir elektrik enerjisi sunabilmek gayretiyle çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çanakçı, "Bu çalışmalar kapsamında bölgemizdeki illerden Bingöl'de 3.6, Malatya'da 5.1, Tunceli'de 4.5 ve Elazığ'da 8.5 milyon YTL olmak üzere toplam 21.8 milyon YTL'lik yeni yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız kapsamında şehir
şebekelerinde yeraltı kablo tahsisi, ilave trafo postaları ve orta refüj aydınlatma, kırsal dağlık şebekesinde ilave dağıtım hatları ile kesici ölçü kabinleri, köylerde ise trafo ilave postaları ve köy içi şebeke ıslahı çalışmaları yapılmıştır. Yatırımlarımız yüzde 97 oranında gerçekleşmiştir. Ayrıca bakım ve onarım çalışmalarında Bingöl'de 1.8 milyon YTL, Malatya'da 2 milyon YTL, Elazığ'da 2.5 milyon YTL, Tunceli'de 899 bin YTL bin olmak üzere toplam 7.3 milyon YTL harcama yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda arıza sayısı ve sürelerde yüzde 25'e varan iyileştirmeler yaşandı" dedi.

Çanakçı, 2007 yılında yaşanan kesintilerin çok büyük bir bölümünün, tesis ve bakım onarım çalışmalarından kaynaklandığını, bu durumun gittikçe azalacağını, Elazığ'da yapımı tamamlanan yeni TEİAŞ trafo merkezi sayesinde tüketicilere daha kaliteli ve kesintisiz bir enerji sunulabileceğini kaydetti.

KAÇAK DURUMU..
Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) çalışma alanında bulunan illerde 2007 yılında yapılan denetimler sonucunda bin 411 kaçak abone tespit edilirken kaçak elektrik kullanan aboneler hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

FEDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şirket Müdürü Mehmet Çanakçı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bölgede en az kaçak oranı olan ilin yüzde 7.8 ile Elazığ, en çok kaçak oranı olan ilin yüzde 35.5 ile Bingöl olduğunu söyledi.

Çanakçı şöyle konuştu:

"FEDAŞ olarak bölgemizde net enerji satışımız 2 milyar 111 milyon 893 bin 436 kWh olarak gerçekleşmiştir. Bu enerji miktarı Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde satılmıştır. Bölgemizdeki illerde tahakkuk ve tahsilat ile kaçakla mücadele çalışmalarımız sonucunda bin 411 adet kaçak tespiti yapılmıştır. Kayıp kaçak oranını Bingöl'de yüzde 35.5, Tunceli'de yüzde 12, Malatya'da yüzde 9.9 ve Elazığ'da yüzde 7.8 olarak belirledik."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız