SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Aslanlar Gibi Görevinin Başında'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:35
'Aslanlar Gibi Görevinin Başında'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, başkan Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Ben bugün biraz farklı konuşmak istiyorum. Malatya’mızın önemli yatırımlarından, projelerinden biriside Karayolları ile ilgili projelerdendi. Beylerderesi Köprüsü yapıldı, Malatya-Kayseri karayolu yapılıyor, tüneller yapılıyor,  Adana-Mersin yolu, tüneler yapılıyor. Çevreyolumuz ihale aşamasına geldi. Bu nedenle karayolları acısında hükümetimize, bu konuda büyük çaba harcayan Öznur hanıma teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetimine yeni dönemde başarılar dileyen Çalık, gündem ve  Malatya’daki yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak konuşan Çalık, “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ilk  kez halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı Çankaya’ya çıkacak, Geçmiş dönemlerde, vesayet dönemlerinde yaşanan süreçleri hepimiz biliyoruz. Hele de cumhurbaşkanlığı seçim süreci öncesinde Türkiye’de yaşanmak ve yaşatılmak istenilen ortamları hepimiz çok net biliyoruz. Milletin ilk kez iradesinin sandığa yansıyacağı bir seçim olacak 10 Ağustos seçimi. 10 Ağustos seçiminin denemesini ben 30 Mart’ta tüm Türkiye olarak yaptık diye düşünüyorum. O denemenin yüzde 45.5  Türkiye geneli ile, yüzde 62 Malatya yereli ile çok net bir mesaj verildi diye düşünüyorum. O mesajın adresi bizim kanaatimiz cumhurbaşkanlığında milletimizin sayın Başbakanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istediğine dair mesajdı. Biz o mesajı bu şekilde aldık” dedi.

Kuzey Çevreyolu projesi ile ilgili olarak da konuşan Çalık, “Malatya’ya son dönemlerin en büyük yatırımını kazandıracağız. Malatya sınırları içerisindeki en önemli yatırımlardan birisi olacak. Yaklaşık 500 milyon TL bir bedelle, 54 kilometrelik yolumuzun ihale süreci geçtiğimiz hafta itibariyle başladı. Bu süreçten dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, eski bakanımız Binaali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanımız sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum. Lütfi Elvan bakanımız, ‘Malatya’ya bu yakışır’ diyerek 54 kilometrelik yolun bir bütün olarak ihale edilmesi talimatını verdi. 54 kilometrelik yolun ihale süreci geçtiğimiz hafta başladı” diye konuştu.

Devlet Hastanesi eski alanının ne şekilde değerlendirileceği konusundaki bir soru üzerine çalık şu cevabı verdi, “Eski hastane yeri konusunda da hem sayın bakanımız ve hem de yeni göreve başlayan TOKİ Başkanımız ile görüştük.  TOKİ Başkanımız en kısa sürede Malatya’ya gelecek. Malatya’ya geldiğinde devlet hastanesi yerini birlikte ziyaret edeceğiz. O yerin Malatya’da kalmasını isteyeceğiz. Benim gönlümden geçende budur. Bunun için çalışmalarımızı yaptık, söylemlerimizi yaptık, takibini yapıyoruz.”

Türkiye genelinde AKP il başkanlarının istifası ile ilgili sürecin Malatya’da yaşanıp yaşanmayacağı konusunda ise Çalık, “Bülent Tüfenkçi başkanımız aslanlar gibi görevinin başındadır. Malatya’dan da yüzde 62 oy alarak AK Parti’yi bir güçlü bir şekilde çıkartan omurganın başıdır. İl başkanımız ve teşkilatımız için istifa merci hiçbir şekilde kullanılmadı. Malatya bu konuda örnek illerden biri. Sağlam bir yapıya sahip” diye konuştu.

Çalık, THY seferini iptal edilmesi konusunda yaptıkları girişimler sonucunda gece uçuşunun tekrar listeye alınacağını belirtti. Çalık, İstanbul için ikinci bir uçuşun, Sabiha Gökçen Havaalanına da ek sefer istediklerini kaydetti.

Çalık hızlı tren konusunda ise, “2010 yılında yapılan Ulaştırma Bakanlığı Şurasında 2013 vizyonunda Malatya hızlı teren projesinde yoktu. Biz milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız girişimler sonucunda ve şuanda proje ihalesi yapılacak hale getirildi. Hızlı tren hayal değil, rüya değil, en kısa sürede Malatya’nın kazanımı olması için hepimiz üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

Pütürge’nin Tepehan bölgesinin de etkileneceği Adıyaman tarafında bir baraj yapılması ile ilgili olarak Çalık, projenin bölgeye zarar verecek seviyede olması halinde gereken girişimlerde bulunacaklarını, Adıyaman tarafına su verilmesinde bir sıkıntı olmadığını, ancak kardeşlik hukuku açısında Adıyaman tarafının da Malatya’nın talip olduğu içmesuyu kaynağı konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti.

CHP'NİN ZİYARETİ..

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz ve beraberindeki il yöneticileri de,  Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Biliyorsunuz, gazetecilerin haber kaynakları var, gazetecinin kalemi ne kadar önemliyse, not aldığı defter ne kadar önemliyse haber kaynakları da o kadar önemlidir. Haber kaynakları arasında en önemli kurumlardan biriside siyasi partilerimizdir. İster iktidarda olsunlar, ister muhalefette olsunlar, siyasi partiler bizim en yakın dostlarımız ve en yakın birlikte olduğumuz kurum ve kuruluşlardır. CHP’nin Malatya’da ayrı bir özelliği ve önemi vardır. CHP’nin kurucusu Atatürk ve hemşerimiz İsmet İnönü’dür” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “Yeni bir seçim oldu göreve tekrar geldiğiniz. Öncelikle bu görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Haydar Karadamun’a çok tecrübeli bir isim, yönetimde tecrübeli isimler var. Ancak bunun yanında yönetimde genç bir kadro var. Bu dönem ben baktığımda farklı bir yapı gördüm, gerçekten tecrübe ile gençliğin dinamizmi cemiyette birleşmiş. Bu anlamda Malatya için u yöne dönemde daha güzel işler yapılacağına inancım tam. Tabi biz haber kaynaklarından birisiyiz, ama siyasi partiler olarak, siyasetçiler olarak basın ayağı eksik olduğunda hemen hemen kendimizi görünmemiş ve hissedilmiş olarak görüyoruz. Dolayısıyla tarafsız ve özgür bir ortamda yayın yapan basın-yayın kuruluşlarına bütün siyasi partilerin olduğu gibi bizimde çok ihtiyacımız var. Siyaset yapısının medya ayağının mutlaka desteklemesi gerekiyor. Yerel anlamda gazetecilik ve görsel anlamda mutlaka çalışmalar yapması gerekiyor ve güçlenmesi gerekiyor. Basın ne kadar güçlenirse, bizimde o kadar sesimiz güçlü olarak kamuoyunda yankılanıyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız