SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu, Enerji Bakanına İngiliz'e Satışı Sordu

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi bölgesinde 2 bin 155 hektar arazinin, "altın ve gümüş arama" gerekçesiyle İngiliz Starekx International firmasına satıldığı yolundaki haberler üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e bir mektup göndererek, bazı sorular sordu ve görüşlerini dile getirdi.

Aslanoğlu, 18 Mayıs Perşembe tarihini taşıyan mektubunda, şöyle dedi:

"Saygıdeğer bakanım,

Son günlerde bazı ulusal ve Malatya kaynaklı basın organlarında İngiliz Starex International firmasının Malatya, Hekimhan, Hasançelebi beldesinde 2 bin hektar arazi satın aldığı, bu arazide altın ve gümüş madenleri arayacağı ifade edilmektedir.

Malatya ve yöresindeki böyle bir satış iylemini tapu kayıtlarından bulunamamamış ve Malatya'daki kamu kurum ve kuruluşlarının herhangi bir bilgisi de olmamıştır. Bakanlığınızca Malatya ve civarında maden arama konusunda herhangi bir yabancı firmaya ruhsat verilmiş midir?

Diğer taraftan, yöredeki zengin demir cevheri bulunan ocakların ruhsatları Türkiye Demir Çelik İşletmeleri ve Erdemir Maden'in elinde bulunmaktadır. Ancak, her iki kurum tarafından bu rezervlerin ekonomiye kazandırılması yönünde hiçbir faaliyet gösterilmemektedir.

Malatya ve Türk ekonomisi açısından bölgedeki zengin kaynaklar atıl durumda bekletilmektedir. Özellikle demir cevheri ithal eden ülkemizde mevcut kaynakların heba edilmesini anlamakta zorlanmaktayız.

Saygıdeğer bakanım,

Malatya ve Türk ekonomisi için önemli bir değer ifade eden bu maden yataklarımız heba edilmesin. Bizler ve Hasançelebi belediyemiz her türlü özveriye hazırız. Ruhsat sahibi kurumlar, bu ocaklarda faaliyette bulunmayacak ise, alternatif yatırımcıları bulma yönünde bakanlığınıza yardımcı olmaya hazır olduğumuzu bilgilerinize arzederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız