SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu Laf Atınca..

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'nin 23. Dönem 4. Yasama Yılı'nın açılış törenleri renkli görüntülere sahne oldu. DTP'lilerin Meclis'e girmesinin ardından Meclis açılış törenlerine katılmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ilk kez kuvvet komutanlarıyla birlikte törene katıldı.

Meclis ilk kez ABD Başkanı Barack Obama'dan sonra en kalabalık oturuma sahne oldu. Meclis Genel Kurul'u özel gündemle toplanırken, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis Başkanı seçildikten sonra ilk kez yeni yasama yılının açılış törenini başlattı. Şahin törende protokolde yerini alan milletvekilleriyle tek tek tokalaştı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Cumhurbaşkanı Gül, salona gelmeden Genel Kurul Salonu'nda yerlerini aldı. Törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya başta olmak üzere yargı da tam kadro yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasının büyük bir bölümünü demokratik açılımlar oluşturdu. Gül, konuşmasının bir bölümünde muhalefete yönelik eleştirilerini sıralarken, CHP sıralarından Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu laf atınca devreye Baykal girdi. Baykal arkasına dönerek sesin nereden geldiğini anlamaya çalıştı.

Aslanoğlu'nun oturduğu koltuğa bakan Baykal, yeni bir laf atmanın da önüne geçmiş oldu. Cumhurbaşkanı Gül'ün özellikle demokratik açılım ve muhalefete yönelik eleştiri konuşmaları sık sık başta Bakanlar Kurulu sıraları olmak üzere AKP ve DTP'li milletvekillerinin alkışlarıyla kesildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşması AKP ve DTP milletvekilleri ayakta alkışladı. TBMM Başkanı Şahin, yeni yasama yılının ilk açılış gününde milletvekillerine çiçek sundu. Şahin'in talimatıyla Genel Kurul sıralarına birer demet çiçek bırakıldı.

Gül, Meclis'ten ayrılırken bir süre gazetecilerle sohbet etti. Gül, bir gazetecinin sakalına da "Hayırlı olsun yeni sakalın yakışmış" diye espri yaptı.

ARINÇ İLE GENÇ ARASINDA 'UMRE' TARTIŞMASI
Öte yandan Gül'ün konuşmasının ardından Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Danışma Kurulu hakkında söz aldı.

Genç'in konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül'ün Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, "Devletin parasıyla umre yaptılar" sözü üzerine Gül ile birlikte Suudi Arabistan'a giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Sataşma var" diyerek söz aldı. Arınç, Suudi Arabistan'a Kral Abdullah'ın özel davetlisi olarak üniversite açılışı için gittiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı ve benim dışımda Sayın Başbakan da davetliydi. Ancak kendisi ABD'de olduğu için gelemedi" dedi.

Kendilerini taşıyan uçağın Cidde'ye iniş yaptığını ifade eden Arınç, Cidde ile Mekke arasının otomobille 70 kilometre olduğunu işaret ederek, "Araçlarımıza binip Mekke'ye gittik ve umremizi yaptık. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.

Genç'in iddia ettiği gibi umreyi devletin parasıyla yapmadıklarını vurgulayan Arınç, "Umreyi devletin parasıyla yapmak ahlaksızlıktır" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız