SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu Mezarı Başında Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:16
Aslanoğlu Mezarı Başında Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz CHP İstanbul Milletvekili, Malatya eski milletvekillerinden Mevlüt Aslanoğlu, ölümünün 1. yıldönümü dolayısıyla mezarı başında anıldı.

16 Mayıs 2014 gecesi, İstanbul'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede vefat eden Aslanoğlu için, Büyükçekmece Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, Aslanoğlu'nun ailesi ve yakınları, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP eski genel sekreteri İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ile bazı CHP milletvekili adayları, İstanbul'daki Malatyalılar katıldılar.

62 yaşında vefat eden Aslanoğlu için, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde de bir mevlid okutuldu.

"SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM.."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli AĞBABA, Mevlüt Aslanoğlu’nun aramızdan ayrılışının 1. yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı.

“Malatya’ya çok büyük hizmetleri olan, herkesin vekili olabilmiş, değerli insan, Ağabeyim Mevlüt Aslanoğlu’nu aramızdan ayrılışının 1. yılında büyük bir saygı ve özlem ile anıyorum. Bu büyük insanı, ağabeyimizi ve Türkiye’nin gördüğü en ahlaklı ve temiz siyasetçilerden biri olan Sayın Aslanoğlu’yu her geçen gün daha fazla özlüyoruz. Sayın Mevlüt Aslanoğlu aramızdan ayrıldığında yerinin doldurulamayacağını biliyorduk. Bu yüzden O’nun bizlere öğrettiği temiz ve ahlaklı siyaset yolunda Malatya’ya ve ülkemize daha fazla hizmet ederek O’nun aziz hatırasını onurlandırmaya devam ediyoruz” dedi

"O HEPİMİZİN VE MALATYA'NIN AĞABEYİYDİ.."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Mevlüt Aslanoğlu iyi bir Malatyalı, iyi bir siyasetçi, muhalefeti sorumluluk sınırları içinde yapan ender bir insandı” dedi.

Çalık, Malatya eski milletvekillerinden Mevlüt  Aslanoğlu, ölümünün 1. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “İyi bir Malatyalı, iyi bir siyasetçi olan değerli insan Mevlüt Aslanoğlu’nu  vefatının 1. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. O hepimizin ve Malatya'nın ağabeyiydi. Yüreği her zaman Malatya ve Malatyalılar için atmıştır. Muhalefet partisi milletvekili olmasına karşın, birlik, beraberlik ve diyalog içinde çalışarak Malatya’mıza önemli kazanımlar sağlamıştır. Muhalefetini sorumluluk sınırları içerisinde yapabilen ender siyasetçilerden biriydi Mevlüt ağabeyimiz. Kırmadan, dökmeden  muhalefet yapan, ancak muhalefetini kuru bir ideolojik sınırlar içerisine koymadığı için tüm  Malatyalıların haklı sevgisini ve saygısını kazanmıştır. Bu konuda örnek bir kişiliktir, örnek bir Malatyalıdır.  Mevlüt ağabeyimizi vefatının 1. yılında rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

"SİYASİ KAVGASI SİYASET ÜSTÜYDÜ.."

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de, Aslanoğlu'nun ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bir kez daha rahmetle andığımız Mevlüt Aslanoğlu, sadece Malatya’nın değil, Türkiye siyasetinde de örnek bir insandı”dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, şöyle dedi:

“Esnaf ve sanatkar camiası olarak, ilimize önemli hizmetleri bulunan Mevlüt Aslanoğlu’nu vefatının 1. Yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz. Sadece Malatya siyasetinde değil, Türkiye siyasetinde ayrı bir yeri bulunan Mevlüt Aslanoğlu, herkes ve her kesim ile samimi diyalog ve iletişim kurmuş bir insandı. Aslanoğlu’nun kavgası, sitemi, tepkisi her zaman vatandaşların yaşadığı sorunlarının çözümü yönünde olmuştur.  Sorunlara her zaman partiler üstü yaklaşmış ve hiçbir zaman ideolojik yaklaşım içinde olmamıştır. Bu özelliği Türk siyasetinde örnek bir siyaset adamı olmuştur. Belki bugün bir sabah çay ocağında işçi ile simit yerken, bir bakkal esnafının kapısını sabah saatlerinde ilk çalan ziyaretçisi olarak, sokakta yürüyen bir Malatyalının aniden önüne çıkarak el sıkışıp hal hatır soran Aslanoğlu yoktur, ama yüreğimizde  her zaman rahmetle anacağımız bir Aslanoğlu her zaman olacaktır.”

FOTOĞRAFLAR: Hasan KOÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız