SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu Tekmelendi mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:47:05
Aslanoğlu Tekmelendi mi?
A- A+ PAYLAŞ

Meclis Genel Kurulu’nda sabahın erken saatlerine kadar süren alkollü içki satış, tanıtım ve reklamlarına kısıtlamalar getiren maddelerin de bulunduğu torba yasanın görüşmeleri zaman zaman sert tartışma ve kavgalara sahne oldu. 

VEKİL YERE OTURDU

Meclis Genel Kurulu’nda alkollü içki satışına yeni düzen getiren yasanın görüşmeleri sırasında CHP'den İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda bulunan hemşehrimiz Mevlüt Aslanoğlu, yere oturdu.

Tütün ürünlerindeki kısıtlamalar konusunda söz alan Aslanoğlu, sarma tütün içenleri tarif ederken yere oturarak, “Bu tütün böyle sarılır” diyerek el hareketleriyle de anlatmaya çalıştı.

Aslanoğlu, tütün üreticisinin bu yasayla sıkıntı yaşayacağını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, alkol ile ilgili düzenlemeleri de içeren ve "temel kanun" olarak görüşülen teklifin ikinci bölümü üzerinde partisinin verdiği önerge üzerinde konuştu.

Gök, 18 saattir kurallara aykırı olarak çalıştıklarını savunarak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, "Bu yaptığınız çalışma sağlığa aykırı" diye seslendi.

'BÖYLE KEPAZELİK OLMAZ'

Gök’ün, "Böyle bir kepazelik olmaz. Ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz, yasayı bilmiyorsunuz, hiçbir önergeyi okumadan elinizi indirerek kaldırarak oylamalara katılıyorsunuz ve kendinizi milletvekili zannediyorsunuz. Siyaset kurumunu ayaklar altına alıyorsunuz. Siyaset kurumu ahlaka dayanır ama bu sizde yok. Nasıl insanlarsınız böyle" sözleri, AK Parti’li ve CHP’li milletvekilleri arasında gerginliğe neden oldu.

Gök’ün bu sözleri üzerine, AK Parti’li milletvekilleri kürsüye yürüdü. CHP’lilerin de kürsüye doğru yönelmesiyle AK Parti’li ve CHP’li milletvekilleri karşı karşıya geldi ve arbede yaşandı.

Zaman zaman itişmelerin yaşandığı Genel Kurul’daki gerginlik uzun süre devam etti. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

AK Parti’li ve CHP’li milletvekilleri arasındaki gerginlik sürdü. Tartışmaya MHP’li milletvekilleri de katılarak AK Parti’lilere tepki gösterdi.

Bu sırada, AK Parti’li ve CHP’li milletvekilleri, birbirlerine karşılıklı olarak hakaret içeren sözler söyledi. Arbede sırasında arada kalan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, milletvekili sırasına oturarak bir süre dinlendi. Aslanoğlu’nun salondan çıkarken ayağının aksadığı görüldü.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, olay sırasında 7-8 AK Parti’li milletvekilinin kendisine ve Aslanoğlu’na tekme attığını iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız