SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu ve Kızı İrem..

A- A+ PAYLAŞ

Sabah Gazetesi, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, hasta olan ve halen ABD'de tedavi görmekte olan kızı İrem'in durumunu, Aslanoğlu'nun dramını "Acılı vekilin bahar umudu" başlığıyla haberleştirdi.

 

İnci Döndaş imzasıyla yayınlanan haber şöyle:

...

"Acılı vekilin bahar umudu

CHP'li milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, dokuz aydır 18 yaşındaki kızı İrem'in hastalığıyla mücadele ediyor. Kalınbağırsağı alınan ve 40 kiloya düşen kızı için yüreği titriyor ve "Hayatımın kışını yaşıyorum ama biliyorum ki kışın sonu bahar" diyor...


'Keşke ben çekseydim'

CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun 18 yaşındaki kızı İrem, kalınbağırsak hastalığı nedeniyle dokuz ayda tam 10 ameliyat geçirdi. Kızının iyileşeceği günlerin hayalini kuran baba Aslanoğlu, "Elbet kış bitip bahar gelecek" diyor.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu dokuz aydır hayatının en zor günlerini geçiriyor. Nedeni ise biricik kızı 18 yaşındaki İrem'in yakalandığı hastalık... Ülseratif kolit adı verilen hastalıkla boğuşan İrem'in ameliyatla kalınbağırsağı alındı. Ancak ameliyat yeri iltihaplanan İrem'in şikâyetleri bir türlü bitmek bilmedi. Dokuz ayda 70 kilodan 40'a düştü. Yemek yiyemediği için damardan beslenmeye başladı. Genç kızın tedavisi ABD'de sürerken, acılı baba duygularını şöyle özetliyor: "Keşke onun yerine acıları ben çekseydim. Şu an hayatımın kışını yaşıyorum ama biliyorum ki kışın sonu bahar ve yaz. Kızım iyileşecek ve yine birlikte uzun uzun sohbetler edeceğiz."

'YARDIMSEVER BABA'
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'da "baba" olarak anılıyor. Aslanoğlu, Malatyalı işadamlarından topladığı ve kendisinin de katkıda bulunduğu paralarla dokuz okul, beş sağlık ocağı yapılmasına önayak oldu. Bunun yanı sıra birçok gence burs imkanı sağladı, özürlülere tekerlekli sandalye temin etti. Malatya'nın "yardımsever baba"sı Aslanoğlu, hayatınınen büyük mücadelesini son dokuz aydır kızının hastalığına karşı veriyor. Hastalık, İrem Kültür Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisiyken bağırsaklarındaki şiddetli kanamalarla ortaya çıkmış. Teşhis ise ülseratif kolit, yani kalınbağırsağın iç yüzeyinde yaralar oluşması. İrem'in kanamaları durdurulamayınca İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde ameliyat edilerek kalınbağırsağı alındı. Operasyon sonrasında ameliyat yerinde enfeksiyon oluştu. Biricik kızının ameliyat öncesi ve sonrası altı ay süreyle sürekli hastanelerde tedavi gördüğünü ve her gün ateşler içinde yattığını belirten Mevlüt Aslanoğlu, "70 kilodan 40 kiloya düştü. Hiçbir şey yiyemiyor" diye konuşuyor.

11'İNCİ AMELİYATI OLACAK
Aslanoğlu'na kızını neden ABD'de tedavi ettirdiğini sorduğumuzda ise, "Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözüne sonuna kadar katılıyorum. Özellikle Prof. Dr. Fatih Beşışık ve Prof. Dr. Ali Akyüz'e sonsuz teşekkür ediyorum. Ama burada kızımın iyileşebileceği konusunda tatmin olamadım. Her türlü alternatifi denemeliydim yoksa kendimi affedemezdim. O nedenle ABD'ye götürdüm"yanıtını veriyor. İrem'in tedavisi Ohio Eyaleti'ndeki Cleveland Kliniği'nde sürüyor. Yanında ise annesi ve ağabeyi bulunuyor. İrem, şimdiye kadar 10 kez iltihabın alınması için ameliyat masasına yattı. Kızının moralinin yerinde olduğunu belirten Aslanoğlu, kızının yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Her gün iğne, ilaç... Dokuz aydır yatakta. Bazen karamsarlığa kapılıyor, 'Nedir benim çektiğim?' diye soruyor. Ama çok mantıklı ve metanetli." İrem şu an damardan ilaçla besleniyor. Kızının 12 Ocak'ta yeniden ameliyata gireceğini söyleyen Mevlüt Aslanoğlu, "Doktorlar, ameliyat sonrasındaki bir ay içinde tedavinin ne yönde süreceğini göreceğimizi söylüyorlar" diyor.

KOYU GALATASARAYLI
"Kızınızla ilgili hayaliniz nedir?" diye sorduğumuzda Aslanoğlu'nun gözleri doluyor: "Kızım dürüst, ilkeli, sevecen ve her şeyi tartışabildiğim en yakın arkadaşım. Koyu bir Galatasaray taraftarı. Kombine bileti vardı, hiçbir maçı kaçırmazdı. İyileşince onu okuluna götüreceğim. Yine uzun sohbetlerimizi edebileceğiz... Evlat en değerli varlık. Bir 'ah' dediğinde yüreğimden parçalar kopuyor!.."

HASTALIK UZUN VADEDE KANSERE DÖNÜŞEBİLİYOR..
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Şefi Prof. Dr. Adil Baykan: "Crohn hastalığı ile birlikte kronik iltihabi bağırsak kastalıkları grubunu oluşturur. Ülseratif kolit yalnızca kolon ve rektumda yerleşirken, crohn hastalığı sindirim sistemimizin herhangi bir yerinde yerleşebilir. Ülseratif kolitte kalın bağırsağın iç yüzeyinde yaygın yaralar ve iltihabi polipler oluşur. 15-20 yıllık olgularda kanserleşme riski taşır. Hastalığın kesin sebebi bilinmiyor. Hastalık genelde kronik seyirlidir. Ancak bazen şiddetli akut ataklar yapar. Rektal kanamalar, devamlı ishaller, şiddetli karın ağrısı, karında şişme, ateş, halsizlik ve huzursuzluk gibi belirtiler gösterebilir. Tedavi genelde ilaçla yapılır ancak yoğun tedaviye rağmen akut ataklar sürüyorsa ameliyat gerekir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız