SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu ve Sarıbaş'ın Gündemi

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de kredi kartı faizleri konusu görüşüldü. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu kredi kartı faizleri sorunu için "kanayan yara" derken, Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş "Hani faiz haramdı?" diye başladığı konuşmasında hükümete eleştiriler yöneltti.

Saat 13.00'da başlayan çalışmalarda önce CHP'nin, kredi kartı faizlerinin tüketici kredisi faizi kapsamına alınmasını öngören yasa teklifinin görüşülmesinin gündemin ön sırasına alınmasına ilişkin grup önerisi ele alındı.

Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine Genel Kurul`a getirilen önerinin lehinde konuşan CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, zaptu rapt altına alınması gereken kredi kartlarının Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunu belirtti.

Önerinin aleyhinde söz olan DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ise, CHP`nin önerisine, daha önce haber verilmemesi ve ciddi inceleme yapılmaması nedeniyle karşı çıktığını bildirdi.

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş ise, kredi kartlarına uygulanan faizin, fakir fukaranın cebinden ve sofrasından alınarak, göbeği şişkinlere peşkeş çekilen bir düzen haline geldiğini öne sürerek, "Hani faiz haramdı, günahtı. Faizi kesme noktasında, tasarı yasalaşsın denilince, niye vazgeçiyorsunuz? Bu faiz adil mi yoksa siz adillikten mi vazgeçtiniz?" diye sordu.

Önerinin aleyhinde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da, bir düzenleme yapılırken kredi kartı kullanan tüketicilerin yanısıra buna olanak sağlayan kurumların da düşünülmesi gerektiği kaydederek, "Hükümet, bu konuyu çok önemsemiş, tasarı haline getirmiştir. Bakanlar Kurulu'nda ilgili tasarı imzaya açılmış, gelecek hafta TBMM gündemine getirilecek. Biraz sabırlı olun. Komisyonlarda ve Genel Kurul'da katkıda bulunun" ifadelerini kullandı.

Ardından yapılan oylamada CHP'nin önerisi reddedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız