SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslanoğlu'nun Adı Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:29
Aslanoğlu'nun Adı Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Ağustos ayı toplantısını Kalegöl Otel’de yapan İnönü Üniversitesi Senatosu, Arapgir Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’na, Mayıs ayında kaybettiğimiz CHP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz merhum Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun adının verilmesini kararlaştırdı.

Arapgir Meslek Yüksekokulunun bu yöndeki teklifini değerlendiren Üniversite Senatosu, söz konusu teklifin kabulüne oybirliği ile karar verdi. Merhum Mevlüt Aslanoğlu, gerek Malatya gerekse İstanbul milletvekilliği yaptığı dönemlerde, İnönü Üniversitesinin sorunlarıyla yakından ilgilendi ve Üniversitenin gelişmesi için önemli katkılarda bulundu. İnönü Üniversitesi Senatosunun, kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Arapgir Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’na kendisi de Arapgirli olan merhum Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun adının verilmesini bir vefa borcu olarak değerlendirdiği kaydedildi.

Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun Kısa Öz Geçmişi

Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1 Şubat 1952'de Malatya Arapgir'de doğdu. Babasının adı İbrahim Fehmi, annesinin adı Ayşe Nadiye'dir.

Bankacı olan Aslanoğlu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi. Bankalarda yönetim kurulu üyeliği, müfettiş, şube müdürü, krediler müdürü ve genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1996 yılında bir ekonomi dergisinin verdiği "Yılın Bankacısı" ödülünü aldı.

22 ve 23. Dönem Malatya Milletvekili, 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulundu.

Evli ve 2 çocuk babası olan Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 16 Mayıs 2014 günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız