SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslantepe Müze İhalesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Aslantepe Höyüğü'nin ziyarete açılmasını sağlayacak açık hava müzesinin ihalesinin yapıldığı bildirildi.

Merkez Orduzu beldesinde araştırmalara 1932 yılında başlanan, 1962 yılından bu yana kazı çalışmaları süren Aslantepe Höyüğü'nün ziyarete açılabilmesi için kararlaştırılan açık hava müzesinin ihalesi, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde yapıldı.

5 firmanın katıldığı, 1 milyon 200 bin YTL muhammen bedelli ihalede en düşük teklifi 750 bin YTL ile Karataş İnşaat Mühendislik verdi. İhale Komisyonu'nun incelemesini sürdürdüğü bildirildi.

Milattan önce (MÖ) 5000'li yıllara dayanan, Geç Hitit dönemine ait eserlerin bulunduğu ve dünyanın ilk şehir hayatının yaşandığı belirtilen Aslantepe Höyüğü'nde bulunan M.Ö 3300-3000 yıllarına ait kerpiç saray, tapınak ve mühür baskı eserler, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Malatya Müzesi'nde sergileniyor. Höyükte, Geç Kalkolitik Çağ'a ait eserlerin de bulunduğu belirtiliyor. İtalyan arkeologlar, yılda 1-2 aylık çalışmalarla höyükteki kazıyı sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, sözü edilen ihaleyle ilgili olarak verdiği bilgide, "Aslantepe Açık Hava Müzesi'nin 2008 yılı ödeneği 650 bin YTL'dir. Yüzde 50'si bu yıl, yüzde 50'si de önümüzdeki yıl yapılacak. İhaleye 5 firma katıldı. Mesut Karataş 784 bin 443 YTL, Batuhan Karaman 885 bin YTL, Enver Öztop 1 milyon 68 bin YTL, Reel Doğalgaz ve Mehmet Karataş ortaklığı girişimi 1 milyon 162 bin YTL, Pisa İnşaat Ltd. Şti 1 milyon 390 bin YTL teklif verdiler. Ekonomik açıdan en yakın teklif veren Mesut Karataş'a ihale verildi. KDV dahil 926 bin YTL ile ihaleyi kazandı" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Aslantepe Açık Hava Müzesi'nin iki yılda tamamlanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız