SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslantepe Tanıtılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:56
Aslantepe Tanıtılacak
A- A+ PAYLAŞ
 
Merkeze bağlı Orduzu Beldesi'ndeki Aslantepe Höyüğü, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen proje kapsamında tanıtılacak. 
 
Proje koordinatörü Mesut Özbaysar, "Projemizin ana teması kültürel oluşumda önemli yer tutan Aslantepe tarihi üzerinde bir çalışma yapmak. Dünyanın en eski yerlesim birimlerinden olan Aslantepe’nin tanınması ve tanıtılmasını sağlamak. Bunu yaparken de farklı kültürlerde yetişen gençler arasında etkileşim sağlamak ve onların birbirlerini ve kültürlerini yakından tanımalarına imkan sağlanacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Özbaysar, proje hedefleri ile ilgili olarak, “Projemiz farklı kültürlerde yetişen gençler arasında gerçekleşecek atölye çalışmaları ile kültürel öğrenmeyi, aktif vatandaşlığı destekleyerek sosyal uyumu güçlendirmek ve imkanı kısıtlı gençlerle bir arada olacağı için var olan önyargıların giderilerek hoşgörü ortamı içerisinde ortak bir çalışma yapılmayı sağlamaktır. Şüphesiz ki tarih, kültürel kimliğin oluşmasında cok önemli bir yer tutmaktadır. Bizler bunun bilincinde olan farklı kültürlere sahip gençler olarak tarihten bize kalan ortak bir miras olan Aslantepe şehir kalıntıları üzerinde birlikte çalışmalar yaparak kültürel kaynaşmayı sağlama hedefindeyiz” diye konuştu. 
 
Tanıtım faaliyetlerinin 9 Haziran ile 16 Haziran günleri arasında yapılacağını söyleyen Özbaysar,  proje çalışmasının yürütülmesini Malatya Genç MÜSİAD’ın üstlendiğini ifade etti. 
 
Proje kapsamında yapılacak faaliyetleri şöyle sıraladı:
 
“Basın Toplantıları Resmi ziyaretler,  Yerel Bilgilendirmeler için Proje Afiş, Kırlangıç flama, Broşür, Dosya basılması,  çoğaltılması, Sokak Sergileri, Web Sayfası, www.orduzuaslantepe.com  veya  www.thefirstcitystate.com , Facebook Sayfası: ww.facebook.com/thefirstcity, Tanıtım Kitapçığı, Nemrut Gezisi, Su Sporları (Kale gezisi), Tarih Gezisi(Battalgazi), Kültür Geceleri,  Proje Sonuç Kitapçığının Hazırlığı, Basımı, Çoğaltılması ve Dağıtımı”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız