SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslantepe'yi Ziyaret Ettiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:01:17
Aslantepe'yi Ziyaret Ettiler
A- A+ PAYLAŞ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi’nin organize ettiği “Dünyanın İlk Şehri Aslantepe” projesi kapsamında Romanya, İtalya, Polonya, Hırvatistan ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen 20 gence, Aslantepe Açık Hava Müzesi gezdirildi. 
 
Proje eğitmenlerinden Nurdan Karataş yaptığı açıklamada, Genç MÜSİAD olarak böyle bir proje hazırladıklarını ve Avrupa Birliği Bakanlığına sunduklarını belirterek "Projemizin kabulünden sonra proje ortaklarımız ile iletişime geçerek farklı ülkelerden katılımcılarımıza Malatya’yı gezdiriyoruz. Romanya, Polonya, Hırvatistan, İtalya ve Türkiye’den katılımcılarımız var” dedi.
 
Proje eğitmenlerinden Emir Karataş ise yazmış oldukları projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini belirterek şunları söyledi; "Türkiye dahil 5 farklı ülkeden 20 katılımcı şu an burada. Projemizin asıl amacı Aslantepeyi yeniden keşfetmeye çalışacağız. Arkeologlar tarafından bilgilendirilip fotoğraflar çekeceğiz. Çektiğimiz fotoğrafları Malatya Park AVM’de 14 Haziran günü sergileyeceğiz. Aslantepe’den sonra Nemrut ziyaretimiz var” 
 
Polonya’dan gelen Weronika Grelow, “Malatya’ya geldiğimize çok memnun olduk. Türkiye’yi çok beğendik. Çok misafirperversiniz. Türkiye’de daha önce Trabzon, İstanbul, Amasya ve Rize’yi de gezdim. Malatya’ya daha önce hiç gelmedim. Kayısıyı duymuştum, çok beğendim. Nemrut Dağına gitmeyi çok istiyoruz” dedi.
 
Polonya’da Türk kolejinde okuyan Weronika Grelow da “Türkçe gerçekten çok zor bir dil. Başka diğer dillere benzemiyor” şeklinde konuştu.
 
Hırvatistan’dan gelen İvana Penava ise 3 gündür Malatya’da olduklarını belirterek şunlşarı söyledi: "Her şey çok çok iyi özellikle yemekler. Hergün farklı bir tad deniyoruz. Projeden sonra tekrar Malatya’yı ziyaret etmeyi düşünüyorum. Aslantepe'yi daha önceden araştırdım ama gelip görmek şaşırtıyor. Fotoğraflar çekiyoruz, arkeologlar bizlere bilgi veriyor. Türkiye’ye ilk gelişim gerçekten çok güzel.” 
 
Aslantepe’de çekilen resimlerin Malatya Park AVM’de 14 Haziran’da sergileneceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız