SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asli Köklerimize Dönüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP heyeti, Melekbaba Mahallesi’ni ziyaret edip, sorunları dinledi. 

Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın ve beraberindeki heyetle, teravih namazı sonrası Melekbaba Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinlediler.

Melekbaba Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “12 yıldır bizi iktidara taşıyorsunuz. Sizlere teşekkür diyorum. Hep denirdi ki çevre yolunun altı mağdur ve mazlum edilir hizmet götürülmez. Şimdi semt konakları ve asfaltlamalar çevre yolunun altında başlıyor. Şimdi yapılması gereken eksiklerimiz var. Doğalgaz geldi. Ama yeterli değil. Doğalgazın devamının gelmesi lazım. Elektrik direklerimizin bir kısmı yer altına alınmış. Bir kısmının da yer altına alınması lazım. Türkiye’de geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimlerine baktığımızda mutlaka öncesinde çok ciddi problemler yaşanmış ve yaşatılmıştı. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın dönemini hatırlayın. Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı seçerken neler yaşadığımızı üç yüz altmış yedi gibi bir krizi kapımıza getirdiklerini hatırlayın. İşte şimdi yeniden Türkiye Cumhuriyetine yeni bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ve ilk kez halkın oyuyla bir cumhurbaşkanı seçilecek. Cumhurun Reisi seçilecek. Sizin reisiniz, sizin başkanınız seçilecek. Cumhurbaşkanlığa gidilen süreçte bir kez daha milletin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama ben biliyorum ki Malatya’da, Melekbaba’da siz aslanlar gibi nasıl 30 Mart’ta dimdik durdunuz. 10 Ağustos’ta da aynı süreci devam ettireceksiniz” diye konuştu.

Çalık, “Kentsel dönüşüm mutlaka gelmesi gerekir. Benim ailem Sarıcaoğlu Mahallesindeydi. Çevreyolu’nun altından milletvekili olarak çıkmış bir evladınız olarak, buraya çok daha fazla hizmet getirmek zorunda olduğumuzu biliyorum. Değerli Büyükşehir Başkanım ve milletvekilimle birlikte, Yeşilyurt Belediye Başkanımızla birlikte TOKİ Başkanımıza gittik. Kentsel dönüşümle ilgili olarak bu bölgeye neler yapılabilir, bir çalışma yapılsın dedik. İnşallah kentsel dönüşümün yapılması ve konuşulması için TOKİ Başkanını Malatya’ya davet ettik. Burada sizler için önemli çalışmalar yapılacak. Sizleri asla mağdur etmemek için daha rahat ve daha konforlu bir şekilde yaşama kavuşmanız için üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “2002 tarihinden bu yana yine asli kodlarımıza dönmeyi başlattık. Kendi köklerimize dönmeye başladık. Bu ülkede kardeşkanı dökmeye çalıştılar. Doğu’da otuz binden fazla evladımızı kaybettik. Aleviyi, sünniye kıydırmaya çalıştılar. Doğu’da Kürtçülük akımını başlatmaya çalıştılar. Ama hamd olsun bunların hepsini biz önce Allah’ın izniyle, sizlerin sağduyusuyla ve Recep Tayip Erdoğan’ın o dik duruşuyla bunların hepsini bertaraf etmeye çalıştık” dedi.

Şahin, “Ama bakıyorsunuz Suriye’de akan yine kardeşkanı var. Aynı şeyi burada da yapmaya çalıştılar. Ama bu konuda da biz gereken hassasiyeti göstererek, birlik ve beraberlik içerisinde bunların tümünün üstesinden bugüne kadar geldiğimiz gibi yarında geleceğiz. Öbür günde geleceğiz. Biz düşmanlarımızın eline kına yaktırmayacağız. Evlatlarımızın kanını döktürtmeyeceğiz. İnşallah analarımızın gözyaşlarını dindireceğiz. Babalarımızın bağırlarını parçalatmayacağız. Ve bugüne kadar göstermiş olduğumuz bu hassasiyeti bundan sonraki süreç içerisinde mutlaka olacak. Biraz önce arkadaşlarım cumhurbaşkanlığı seçiminden bahsettiler. Cumhurbaşkanlığı biliyorsunuz maalesef bugüne kadar hep bir takım çevrelerin bu ülkede yüzde beşini bulmayacak bir azınlığın direktifleri sayesinde cumhurbaşkanlığı seçildi. Ama artık bundan böyle vatandaşımız belediye başkanımızı nasıl seçiyorsa, cumhurbaşkanlığını da öyle seçecek. Başkalarının direktifiyle değil bizim sağduyumuzla bizi yönetecek, bizi temsil edecek, bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan, bizim gibi yaşayan bir insanımızı 10 Ağustos’ta seçeceğiz. Başbakanımız 7 Ağustos’ta inşallah belediyenin yanında ki miting alanında sizlerle buluşacak. Cenabı Allah inşallah bizleri bizden önceki döneme döndürmesin” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Ülkemiz gerçekten huzurlu bir ülke şükretmemiz lazım. Bu huzur ve istikrar ortamını korumamız lazım. Bu birlikteliği kendimiz koruyacağız. Aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu süreci iyi geçirmemiz lazım. Türkiye artık güçlü bir ülke haline geldi. Bu kalıp bize dar geliyordu. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerekiyordu. Biz ilk defa cumhurbaşkanlığına oy kullanacağız. Bu süreçle birlikte istikrar ve kalkınma artacak. Ekonomik ve siyasal olarak güçleneceğiz. İnşallah başbakanımızı ilk turda cumhurbaşkanı seçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çakır. “Yerel yönetimler olarak bize düşen görevleri en güzel şekilde yapmaktır. Şehrimiz kalkınmasına, gelişmesine, soysa, kültürel, altyapı ve imarıyla daha kaliteli yaşam stantlarını yükseltecek hizmetleri getirmek bizim temel görevimiz. Biz bu süreç içinde 5 yıl yoğun bir tempo ile çalıştık. Her bölgede çalıştık. Malatya’nın merkezini, çarşılarını, ana giriş çıkış yollarını, altyapısını ve üstyapısını yeniledik. Her bölgemize çok amaçlı tesisler yaptık. Sadece fiziki yatırım değil çocuklarımıza ulaşa biliyorsak, çocuklarımıza eğitim, kurs vere biliyorsak gerçekten şehrin fiziki gelişmesinde daha önemlidir. Bu alanda 24 çok amaçlı sosyal tesis yaptık. Bu dönem bunu daha çok artıracağız. Malatya’nın büyükşehir olması birlikte kırsalda çok ciddi sorunlar var. 500 köyümüz ve 1100 tane mezramız var. Malatya merkezde biz hizmet ettiğimiz alan 61 kat arttı. Merkezde 220 km kareye hizmet ederken bugün 12300 km kareye hizmet etmeye başladık. Yol hizmetlerimiz 10 kat büyüdü. Sağlıklı yapılanmamızla her bölgeye en güzel hizmeti götüreceklerini” söyledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Teşkilat olarak, belediye olarak her teravih namazını bir camide kılalım, çıkışta da bir sohbet edelim niyetiyle başlattık. Ama program gittikçe miting haline dönüşüyor. Biz sizlerle beraber olmak için, sizlerin arasında olmak ve sizleri dinlemek için bu programı yaptık. Bizi bu şekilde karşılamanızdan dolayı ve bağrınıza bastığınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız