SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aslı Suyun 35 Metre Altında, Kopyası Müzede..

A- A+ PAYLAŞ

Urartu döneminde Malatya çevresi tarihine önemli bir ışık tutan ve oyularak üzerine yazı yazılan kaya, Karakaya Baraj Gölü'nün 35 metre derinliğinde kalınca, kopyası yapılarak "İzoli Yazıtı" adı altında Malatya Müzesi'nde sergileniyor.

Malatya Müzesi'nde "İzoli Yazıtı' altında sergilenen kitabenin, M.Ö. 750-733 döneminde Urartu Kralı 3. Sarduri'nin Fırat'tan batıya geçen ilk kral olması nedeniyle Fırat'ın kenarına bugünkü Karakaya Baraj Gölü üzerindeki Kömürhan Köprüsü yakınlarında kaya üzerine yazdırdığı yazının kopyası olduğu belirtildi.

Malatya Müze Müdürü Enver Üstündağ, "Karakaya Baraj Gölü üzerindeki, bugünkü Kömürhan Köprüsü yakınında yaklaşık 35 metre suyun altında kalan 'İzoli Yazıtı', dik bir kaya yüzeyi üzerine 15-20 santim derinliğindeki bir niş oyulmak suretiyle ana kayaya yazılmıştır. Yazıt, Urartu Kralı 3. Sarduri'ye (M.Ö. 750-733) ait olup, Urartu döneminde Malatya çevresi tarihine önemli bir ışık tutmaktadır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız