SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aspirde Sonuç Olumlu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Aspir bitkisinin deneme amaçlı ekildiği ve verimli ürün alındığı bildirildi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Görgü Köyü'nde Tarım İl Müdürlüğü tarafından 6 dekar alanda Aspir bitkisi deneme üretimi yapıldı. Üretimin başarılı olması dolayısıyla ekim yapılan tarlada basın açıklaması yapan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Malatya'da ilk defa deneme mahiyetinde Aspir bitkisini bu sene ektik. Battalgazi ve Görgü Köyü'nde denemeler yapıldı. Yağ oranı yüzde 25-35 oranında olan Aspir bitkisi, susuz tarlalarda dönümde 100-200 kilogram, sulu arazide ise 300-400 kilogram verim alınıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yağlı bitkiler açığı bulunduğunu, Aspir bitkisinin yaygınlaştırılması halinde bu açığın kapatılabileceğini söyleyen Güldal, "Bitkisel margarin ve yağın ham maddesi olan Aspir bitkisi, aynı zamanda, boya, vernik, margarin, yem ve ilaç sanayinde de kullanılıyor. Özellikle yağ sanayinde kullanılan bitkiyi alternatif ürün olarak sunuyoruz" dedi.

Güldal, aspirin susuz ve kıraç alanlarda arpa ve buğdaya alternatif bitki olduğuna dikkat çeken Güldal, bitkide bir yılda tek ürün alındığını ve 120-150 günde hasat yapıldığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız