SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aspirinin Yeni Mucizesi..

A- A+ PAYLAŞ

Daily Telegraph, Oxford Üniversitesi'nde yapılan geniş çaplı bir araştırmaya dayanarak her gün yatmadan önce sütle alınan çeyrek aspirinin orta yaşlarda kansere yakalanma riskini yüzde 20 oranında azalttığını yazdı.

Bu araştırmaya göre, düşük dozun faydalarının, yan etkilerinden daha fazla olduğu kaydediliyor.

Gazeteye göre, aspirin tüm kanser türleri için riski beşte bir oranında azaltıyor. Ama ilaç, özellikle akciğer ve gırtlak kanserine karşı daha etkili. Aspirinin bu kanser türlerinde riski yüzde 60 oranında azalttığı belirtiliyor. Sütteki kalsiyumun aspirinin etkisini artırdığı düşünülüyor.

Araştırmaya göre, 45 ile 70 yaş arasında günde bir aspirin almak, bu yaş aralığında herhangi bir hastalıktan ölme riskini de yüzde 10 oranında azaltıyor.

Independent gazetesi de, "Bilimadamları henüz aspirinin şebeke suyuna karıştırılması önerisinde bulunmadı. Ama uzmanlar, aspirinin en mucizevi ilaç olduğunu ilan ettiler" diyor.

Aynı gazetede yer alan bir başka haberde ise, hamilelikte cep telefonu kullanımının doğacak bebeklerde davranış bozukluklarına yol açtığı belirtiliyor. Yaklaşık 29 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre, anne karnında ve yedi yaşına kadar cep telefonu sinyallerine maruz kalan çocuklarda davranış bozukluğu görülmesi riski, yüzde 50 oranında artıyor. (BBC TÜRKÇE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız