SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asr-ı Saadet Saygı Gecesi'

0
Güncellendi - 2016-04-16 17:52:15
'Asr-ı Saadet Saygı Gecesi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından ‘Asr-ı Saadet Saygı Gecesi’ düzenlendi.

Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiği gecede, ses sanatçısı Celalettin Ada birbirinden güzel ilahilerini seslendirirken, sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı da Hazreti Muhammed'i anlatan şiirlerini okudu. ‘Tevhid’ ve ‘Vahdet’ kavramlarının anlatıldığı gece yaklaşık iki saat sürerken gecede vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Atatürk Kapalı spor salonunda düzenlenen geceye, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, Tecde Anadolu Lisesi öğrencileri Hazreti Muhammed'i anlatan şiirlerini okudular.

Daha sonra sahneye çıkan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen gecenin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Türk toplumunun Peygamber sevdalısı bir toplum olduğunu söyleyen Müftü Çimen, “Hiç şüphesiz bu programların amacı Peygamberimizin ölçülerini anlamak ve yaşatmaktır. Allah, Peygamberimizin taşıdığı ölçüleri bizlere yaşatmayı ve ona layık

GECE'DE SANATÇI DURSUN ALİ ERZİNCANLI ŞİİR OKUDU (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

olmayı bizlere nasip etsin” diye konuştu. Daha sonra söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, İslam toplumlarındaki kargaşa ve kaosun temel sebebinin Müslümanların, İslam’ı ve Peygamber Efendimizi iyi anlamadığından kaynaklandığını belirterek “Eğer bizler Peygamberimizi iyi anlasaydık ve onun 1400 yıl önce dünyaya sunduğu değerleri bu gün toplumlara iyi bir şekilde tatbik etseydik dünyada bu kadar kargaşa yaşanmazdı. Ben bu gecenin İslam’ı, Peygamberimizi ve Kuranı daha iyi anlamamıza vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların adından ses sanatçısı Celalettin Ada birbirinden güzel ilahilerini seslendirirken, sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı da Hazreti Muhammed'i anlatan şiir okudu.

iha- malatyahaber.com

MALATYA'DA 'ASR-I SAADET SAYGI GECESİ' DÜZENLENDİ (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

GECEYE MALATYALILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız