SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Asrın Projesi Başlıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:28
'Asrın Projesi Başlıyor'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde Demir Peletleme Tesisi’nin yapımına bu yıl başlanacağı bildirildi.
 
Hekimhan ilçesi Hasançelebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hekimhan ilçesine kurulacak olan Demir cevheri peletleme tesisi inşaatına bu yıl başlanacağını söyledi. Yıldırım, “Hekimhan ve Hasançelebi’de dev yatırımlar için başlangıç yapıldı. Asrın yatırımı olarak nitelendiriliyor. 18 aydır devam eden sıkıntı, Ankara’da benim de içinde bulunduğum, siyasilere konuyu götürmemizle birlikte belli bir yol aldı. Çözülme aşamasına geldi” dedi. 
 
Demir Peletleme Tesisi'nin kurulacağı bölgeden NATO petrol hattı, demiryolu ve karayolunun geçtiğini söyleyen Yıldırım, “Bunların yer değiştirilmesi edilmesi gerekiyordu. Nato petrol hattı değiştirildi. Arazi alımları bitirildi. Kamulaştırma kısmına gelindi. Karayolu’nun tünelle geçmesi gerekiyordu. Karayolları ile görüşmelerde olumlu sonuç alındı” şeklinde konuştu.
 
Bu yıl içinde inşaatının başlanacağının bizzat firma tarafından beyan edildiğini söyleyen Yıldırım, Demir Peletleme Tesisi’ndeki istihdam konusunda da şu bilgileri verdi:
 
“Montaj sırasında Hasançelebi’de 2 bin kişi, bitiminden sonra da her vardiyada sürekli bin kişinin çalışacağı ifade ediliyor. Hazine Müsteşarlığı çarpanlarına göre 11 bin 460 kişiyi dolaylı olarak istihdam ettirecek bir projedir.”
 
Tesisin hayata geçmesiyle birlikte demirin artık yurt dışından ithal edilmeyeceğine dikkat çeken Yıldırım, “Dolayısıyla ithalata giden 511 milyon doların önü kesilecek. Bu para ülkemizde kalacak. Kişi başı gelire 5.64 dolar katkı sunacak dev bir proje. Malatya’nın hasretle beklediği proje. Hasretlerin bitmesine az süre kaldı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız