SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aşure İkramı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:44:01
Aşure İkramı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Muharrem ayı nedeniyle, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şubesi tarafından, 4 bin kişilik aşure ikram edildi. Vatandaşlar, ikrama yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Cami önündeki meydanda yapılan aşure ikramı nedeniyle açıklama yapan İmam Hatip Lisesi öğretmeni Ali Kandemir, "Muharrem ayı nedeniyle 4 bin kişilik aşure ikramında bulunuyoruz. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde de aşure ikramlarımız yapıldı" dedi.

Malatya Pazarı'ndan Aşure

Fatih Belediyesi’nin desteğiyle tarihi Eminönü Mısır Çarşısı’nda dev kazanlarla 40 bin kişiye aşure dağıtıldı. 

Fatih Belediyesi’nin desteğiyle Malatya Pazarı Kuruyemişçilik Şirketi, Tarihi Mısır Çarşısı’nda yerli ve yabancı yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıttı. Dualarla başlanan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bu ayın aşure ayı olması nedeniyle yerinin ve öneminin çok değerli olduğunu söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Muharrem ayının kurtuluşun, karşındaki insanı anlayabilmenin sembolü olduğunu söyledi. Başkan Demir, “Hz. Adem’den başlayıp Hz. Musa’ya kadar bütün peygamberlerin önemini bir kez daha anlayabileceğimiz gün olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkan Demir, “Aşure tatlısını yaparken, birbirinden farklı tatta ve görüntüdeki malzemeleri bir araya getiriyorsunuz. Ve getirmiş olduğunuz malzemelerden bir tatlı oluşturuyorsunuz.Bu çok güzel bir şey. Malatya Pazarı’nın düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı onlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bütün İslam aleminin böyle etkinlikleri yapması gerektiğini söyleyen Malatya Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Palancı ise, aşure etkinliklerini 12 yıldır Mısır Çarşısı’nda aynı şekilde düzenlediklerini belirtti.

Aşureyi tadan vatandaşlar ise, böyle bir etkinliğin tarihi bir mekanda gerçekleştirilmesinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirtti. Turistlerin ilk kez tattıkları aşureyi çok beğendikleri görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız