SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Asya'nın Merkezi Olabilir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:50:06
A- A+ PAYLAŞ
 
CNN TÜRK'ün hazırladığı "Anadolu'da Yarın" toplantıları Malatya buluşması ile devam etti. Şirin Payzın'ın moderatörlüğündeki "Türkiye'nin Avrupa Yolculuğu" oturumuna Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış da katıldı. Bağış bir soru üzerine "AB'ye varız, Euro'ya bakarız" dedi.
 
CNN TÜRK’ün, “Bir ülke sahip olduğu yarınlar kadar zengindir” inancı ve sürdürülebilir bir gelecek için topluma karşı sorumluluk bilinciyle hazırladığı “Anadolu’da Yarın Toplantıları”nın Malatya ayağı gerçekleşti. 
 
Zirve,  Şirin Payzın'ın moderatörlüğünde Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Malatya Tic. ve San. Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşmacı olduğu "Açılış Paneli" ile başladı.
 
Anadolu’da Yarın Zirvesi’nin ikincisi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile CNN TÜRK evsahipliğinde, Malatya Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlendi. Teması ise “Yarına Bakış” oldu. Zirve, T.C. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleşti. “Türkiye’nin Avrupa Yolculuğu” oturumu CNN TÜRK’te canlı yayınla ekrana taşındı. 
 
Şirin Payzın moderatörlüğündeki  "Türkiye'nin Avrupa Yolculuğu" oturumunda T.C. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış; CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programını sunan Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Zeynel Lüle'nin sorularını yanıtladı.
 
"AB'ye varız Euro'ya bakarız"
 
Bir süredir Avrupa Birliği ile arasında soğuk rüzgarlar esen Türkiye'nin tavrının net olduğunu anlatan Bağış, "Biz müzakereler yolunda adım atıyoruz. Süreç tamamlanınca işimize gelirse AB'ye üye oluruz" dedi.
 
Bakan'a Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkışı konuşulurken, Amerika'nın Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan analiz hatırlatıldı.
 
"Türkiye Euro bölgesine girer mi?" diye soruldu. Bağış "Değerlendiririz" mesajı verdi: "AB'ye varız Euro'ya bakarız. Opsiyonlarımızı açık tutuyoruz." dedi.
 
Fransa ile ilişkiler
 
Sarkozy'nin seçimi kaybetmesinin ardından François Hollande döneminin başladığı Fransa ile ilişkiler rayına girecek mi? Bağış umutlu konuştu... Bakana, hükümet ile muhalefetin uzlaşamadığı tutuklu vekillerin durumu da soruldu. Bağış 4. yargı paketini işaret etti. Egemen Bağış, üniversitelerdeki öğrenci eylemlerini de "Başka tezgahlar var" diyerek eleştirdi. Kendisine yönelik yumurtalı protestoyu örnek gösterdi.
 
Malatya Sağlık üssü olma yolunda
  
CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Emin Çapa, "Türkiye'nin Ekonomik Göstergeleri" başlığındaki sunumunda, kriz sonrasında Türkiye'yi nasıl bir dünya beklediğini anlattı. Verilerle dünyadaki ekonomik dengelerin değiştiğinin altını çizen Çapa, "Son 500 yılın egemen gücü kırılıyor" dedi.
 
Emin Çapa moderatörlüğünde "Malatya'nın Yarınında Öne Çıkanlar" panelinde ise Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya'nın yarınını değerlendirdiler. İnönü Üniversitesi'nin özellikle sağlık alanında yaptığı atılımlarla dikkat çektiğini anlatan Prof. Dr. Cemil Çelik, çok yakında bir onkoloji merkezi açacaklarının müjdesini verdi. Organ nakli konusunda ise Diyanet İşleri ile ortak projeler yapmak istediklerini vurguladı. Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Malatya'nın sağlık konusunda Asya'nın merkezi olabileceğini örneklerle açıkladı.
 
Toplantının tamamı, www.cnnturk.com/anadoludayarin  linkinden canlı yayınlandı.
 
 Anadolu’da Yarın Toplantıları’nın hedefi
- Bölgelerin var olan potansiyelini tanımak ve tanıtmak.
- Anadolu’daki girişimcilerle buluşarak onların ihtiyaçlarını dinlemek ve duyurmak. 
- Bölgenin gençleriyle bir araya gelerek yarının konuşulduğu bir platform hazırlamak. 
- Markalaşma sürecinde başarılı olan kuruluşlar ve yöneticilerin deneyimlerini girişimcilerle buluşturmak. 
- Sanayiciler, medya, girişimciler, gençler, STK’ların katılımıyla gerçek bir paylaşım ortamı yaratmak. 
 
CNN TÜRK, işte bu hedefler çerçevesinde kentlerin sanayi, ticaret, turizm ve üretim potansiyellerinin bilinip değerlendirilmesi için bölge halkına mikrofon uzatıyor. CNN TÜRK, bir hafta boyunca ekranlarına taşıyacağı ilin sesini tüm izleyenlere duyurmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız