SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'At Gözlüğüyle Bakmıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayisi ve İş Adamları (MÜSİAD) Malatya Şubesi, belediye başkan adaylarını ağırlamaya devam ediyor.

"MÜSİAD ile Malatya Belediye Başkan Adayları Buluşuyor" Projesi kapsamında, belediye başkan adaylarını ağırlayan MÜSİAD'ın bu haftaki konuğu CHP Malatya Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnal oldu. Mangal Vadisi'nde yapılan kahvaltılı toplantıya Şarapnal'ın yanı sıra CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP eski Milletvekili Muharrem Kılıç ve MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin ve MÜSİAD yönetimi katıldı.

Türkiye ve Malatya ekonomisini değerlendiren Aslanoğlu, ülkenin geleceği ve insanların mutlu olması yönündeki görüşlerde farklı bir düşüncelerinin olmadığını ifade ederek, "Ülke olarak geleceğimiz olan öğrencilerimizi iyi yetiştirmemiz gerekir. Ancak, çocuklarımıza iyi bir eğitim verilmiyor. Türk milleti olarak çok becerikliyiz ama bu becerilerimizi doğru yöne yönlendirip, eğitim veremiyoruz. Bizim çocuklarımız aptal mı? 7 yıldır yalvarıyorum. Dünya standartlarını yakalamak için çocuklarımızı lisan
öğretmek zorundayız" dedi.

Ülkede ulusal sermayenin korunup, kollanması gerektiğini kaydeden Aslanoğlu, "Ülkenin milli iradesini göz ardı edemeyiz. Önce ben olmalıyız. Ancak, bu şekilde dünyada yerimiz olur. Ülkenin ekonomik özgürlüğünün olması lazım. Uygulanan ekonomik projeler tüketim toplumunu oluşturdu. Ulusal sermayeyi koruyup, kollayan bir önlemimiz yok. Ülkede üretilen değerlerin ne kadarı ülkede kalıyor? Ben özelleştirmeye karşı değilim, ancak milli değerlerimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Başkan adayı Şaranal, da Malatya'nın sorunlarının ortada olduğunu ve bu sorunların ortak akılla çözülebileceğini belirtti. Şarapnal, proje üretmekten yerine sorunların tespitinin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Ben kimsenin emaneti olarak halkın karşısına çıkmıyorum. Kimseye minnet ve diyet borcum yok. Bizler şartlanmış kafaların insanı değiliz. At gözlüğüyle insanlara bakmadım. Malatya yorgun bir şehir. Şunu üreteceğim bunu üreteceğim demek beni tatmin etmiyor" dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ise, MÜSİAD'ın toprakların öz değerlerini savunan, sahiplenen ve ülkeye, dünyaya, hayata faydalı olmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, toplumun bütün sorunlarına ilişkin aktif katılımlarda bulunduğunu söyledi.

Şahin, siyasi partilerin, hizmet sunumu noktasında, vatandaşların destekleriyle var olan kurumlar olduğunu belirterek, "Bu toplantılarımız, bu şehri yönetmeye aday bütün kesimlerde, şehrin sorunlarını paylaşma, çözüm yollarında yardımlaşma, belediye başkan adaylarımız kendilerini, şehre bakış açılarını, tespit ettikleri sorunlara çözüm yollarını, projelerini anlatıyor, bizler notlarımızı alıyor, varsa sorularımızı yöneltiyoruz. Karşılıklı muhabbet içerisinde, bu toplumda birlikte yaşamanın güzelliklerini paylaşıyoruz. Biz öyle bir belediye başkanı görmek istiyoruz ki, kendi şehrimize, değerlerimize ve insanımıza sahip çıkarak koltuğa değil, hizmete sevdalı ve halk için olan, sadece hesap soran değil, hesapta veren, yapacağı her şeyi halka sunan, çağdaş, katılımcı ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağı toplantılarla vatandaşlarını bilgilendiren, yolların kavşak noktasında olmanın avantajlarını kullanarak, doğunun kapısı ve batının başlangıcı olmayı halkı için fırsata ve ekonomik değere dönüştüren, tarihine sahip çıkan ve tarihinin mirasını koruyarak, bu değerleri gelecek nesillere bırakabilme azmini gösteren, çarşı anlayışlı, tek merkezcilikten kurtulup yeni alt merkezlerle gelişen bir Malatya için çalışan, kentsel dönüşümün taraf olan herkesin razı olduğu bir anlayışla tamamlayan, organize sanayilere, KOBİ'lere, küçük sanayi ve bütün esnafların her zaman yanında ve sorunlarına sahip çıkıp, çözüm üreten, uluslar arası kongre ve fuarlara ev sahipliği yapabilme anlayışında olan, e-belediye'yi gerçekleştiren, başkanlık koltuğuna oturmadan seçildiği parti rozetini bir kenara koyan, dürüst, cesur, şeffaf, dik duruşlu, eleştiriye açık, araştıran, dinleyen, iletişimi güçlü, takım çalışmasını bilen, temsil yeteneğinin yanında zamanı gelince ayrılmasını bilen, belediye başkanı hepimizin beklentisidir" diye konuştu.

FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız