SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"At Sevgisini de Geliştirecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:59:29
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde Hippoterapi Merkezleri ve Restorasyonu Biten Tarihi Mekanların açılışını, video konferans sistemiyle gerçekleştirdi. 

1865 yılında 'Sultansuyu Çiftlikat-ı Hümayun' adı ile kurulan; ordunun binek atı, keçe, yapağı gibi hayvansal ürün ihtiyaçlarını karşılayan ve Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar görevini sürdüren Sultansuyu Tarım İşletmesinde Hippoterapi Merkezleri ve Restorasyonu Biten Tarihi Mekanların açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bursa Karacebey'den video konferans sistemi ile açılışa katıldı.

Açılış töreni öncesinde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, "Sultansuyu Tarım İşletmesi 1865 yılında 'Sultansuyu Çiftlikat-ı Hümayun' adı ile kurulan; ordunun binek atı, keçe, yapağı gibi hayvansal ürün ihtiyaçlarını karşılama görevini Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar görevini sürdürmüştür. Zihinsel ve bedensel engelli çocuklarımızın gelişimine ve topluma adapte sağlamasına katkıda bulunacak olan bu merkez, at sevgisinin gelişmesine de vesile olacaktır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise Türkiye'de bir ilki hep birlikte başlattıklarını ifade ederek, "Osmanlı döneminde ordularımızın ihtiyacı olan at başta olmak üzere diğer hayvanlarında yetiştirildiği bu işletmemizde; şimdi yine dünya ile rekabet edebilecek aynı faaliyetleri sürdürürken, artık buradan ihracat yapabilecek potansiyele erişecek faaliyetler yaparken, bir taraftan da sosyal sorumluluk, hissettiğimiz o sorumluluk nedeniyle, yüreğimizde duyduğumuz o kardeşlerimizin acısı nedeniyle onlara hizmet verebilecek bir merkez oluşturduk" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sultansuyu Tarım İşletmesinde Hippoterapi Merkezleri ve Restorasyonu Biten Tarihi Mekanların açılışı gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde Hippoterapi Merkezleri ve Restorasyonu Biten Tarihi Mekanların açılışını, Bursa Karacabey'den video konferans sistemiyle yaptı.

Açılışın ardından engelli çocuklar, kendileri için oluşturulan merkezde at bindi. Çocuklara, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesinde Hippoterapi Merkezleri ve Restorasyonu Biten Tarihi Mekanların açılışına, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Sudan Cumhuriyeti Federal Hayvan Kaynakları, Balıkçılık ve Hayvancılık Bakanı Dr. Faisal Hassan İbrahim, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Özbayat ile çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız