SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ATAK" Görücüye Çıktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:53
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin milli helikopteri ATAK, milletvekillerinin TUSAŞ'ı ziyaretinde gösteri uçuşu yaptı. Adı gibi atak hareketler sergileyen helikopter, vekillerden tam not aldı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal ve beraberindeki bazı komisyon üyeleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ) incelemelerde bulundu.  

Komisyon üyelerini TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya ve TUŞAS Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı karşıladı. 

TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya da komisyon üyelerini TUSAŞ'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Konuşmaların ardından, TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı komisyon üyelerine yürütülen projeleri anlattı. 

ATAK helikopterine tam not 

TUSAŞ'ın uçak, helikopter, insansız hava araçları, yapısal modernizasyon ve uzay alanlarında çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Dörtkaşlı şunları kaydetti: 

''Yürüttüğümüz 150 proje bulunuyor. Hürkuş ve jet uçağı geliştirme projeleri bunlardan bazıları. ANKA insansız hava aracımız, ABD'nin Predator'ü ve İsrail'in Heron'u ile birlikte dünyada üçüncü. Ayrıca ''Turna'' ve ''Şimşek'' olmak üzere iki ayrı insansız hava aracı projeleri devam ediyor. Bunları, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri'yle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sunacağız. ATAK helikopterimiz ile ilgili son aşamaya geldik. ATAK için Pakistan, Güney Kore gibi ülkelere satış konusunda görüşüyoruz.'' 

Komisyon üyeleri daha sonra TUSAŞ'ın üretim ve montaj tesislerini gezdi. Gezi sırasında, Türkiye'nin milli savaş helikopteri ATAK, komisyon üyeleri için gösteri uçuşu yaptı. ATAK helikopterinin, manevra kabiliyetleri milletvekillerinin beğenisini kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız