SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ATAK'lar Malatya'ya

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:24
ATAK'lar Malatya'ya
A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı, beş adet ATAK helikopterinin konuşlanma yeri olan 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na intikal ettiğini açıkladı. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren ve Ankara Güvercinlik'te Kara Havacılık Komutanlığı'nda bulunan beş adet ATAK helikopterinin 5 Kasım 2014 tarihinde konuşlanma yeri olan Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na intikal ettiği kaydedildi. 

T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri" ihtiyacının karşılanması için 50 adet helikopterin tedarikine yönelik olarak 2007'de imzalanan sözleşmenin ardından, ilave 9 adet Helikopterin 15 ay erken teslimatını hedefleyen EDH (Erken Duhul Helikopteri) tedarik sözleşmesi de 2010 yılında imzalanmıştır.

AgustaWestland tasarımı A129 gövdesinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına uygun şekilde; motor, aktarma organları ve kuyruk pallerinin değiştirilmesine ilave olarak milli aviyonik ve silah sistemleri ile teçhiz edilmesi sonucu ortaya çıkan T129, dünyada kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olma unvanını elinde tutmaktadır.

Yakın hava desteği görevleri ve çok amaçlı görevler için iki tip olarak tasarlanmış olan T129,  ağır silah yükü ile zorlayıcı "sıcak hava-yüksek irtifa" görevleri için optimize edilmiştir.  Yakın hava desteği görevleri için T129A, 76 adete kadar 70 mm güdümsüz roketler ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 mm top ile donatılmıştır. T129 B ise çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik harp gereçleri entegre edilmiş ve aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi MIZRAK, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabilmektedir.

TUSAŞ tesislerinde üretimi tamamlanan ilk T129A prototipi ilk uçuşunu 17 Ağustos 2011'de gerçekleştirmiş olup, Kalifikasyon ve Resmi Kabul süreçlerinin tamamlanmasını müteakip, 22 Nisan 2014 tarihinde ilk T129A EDH Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmiştir. (www.tai.com.tr)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız