SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atama Sanal.. İş ve Yol Yanlış!

A- A+ PAYLAŞ
İl Özel İdare Genel Sekreterliği göreviyle ilgili olarak yayınlanan haberlerin ardından verilen iki farklı yanıt ve yanıtların basın kuruluşlarına ulaştırılma yöntemi,bu kurumun yönetimi ile ilgili zaafiyeti ve ciddiyetsizliği ortaya koydu. Bu arada, söz konusu atama bilgisinin "sanal" olduğu, valilikçe genel sekreterliği "vekalet" konusunda görevlendirme yapıldığı ortaya çıktı.
 
Sami Er'in Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmasıyla boşalan İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine kimin atanacağı konusunda, aday sayısının fazlalığı ve siyasilerin arasında görüş birliği sağlanamaması nedeniyle bir isim ortaya çıkmazken, bu kuruluşun internet sitesinde, müdür yardımcılarından R.Murat Türksoy'un bu göreve atandığı ibaresinin yeraldığı bir metin yayına konuldu. Türksoy'un özgeçmişi ile ilgili metnin başında "Genel Sekreter V." ibaresi bulunurken, metinde asaleten atanmış olduğuna dair ifadeler dikkati çekti ve bu durum, Perşembe akşamı malatyahaber.com'da "Sanal Atama!" başlığıyla haber oldu. Haberin malatyahaber.com'da yeralmasından 1.5 saat sonra, başka yayın kuruluşlarının da bu haberden hareketle haber yaptıkları gözlendi.
 
Bu haberlerin ardından, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden bir açıklama beklenirken, Cuma günü akşama doğru basın kuruluşlarına Sonsöz Gazetesi aracılığıyla 12 dakika arayla iki metin ulaştırdı. Basın birimi de bulunan Özel İdare Genel Sekreterliği'nin yerine, bu daireye para karşılığı matbaa işi yaptığı öğrenilen ve aynı zamanda Malatya'da günlük gazete de yayınlayan şirketin aracı kılınması dikkat çekti. Söz konusu gazetenin elektronik posta adresinden basın kuruluşlarına gönderilen açıklama metninin ilkindeki ifade yanlışlığı dikkat çekerken, 12 dakika sonra yine aynı kanaldan gönderilen metinde bu durum düzeltildi. Sonsöz Gazetesi aracılığıyla gönderilen iki açıklamada da "istek üzerine gönderildi" ibaresinin yeralması dikkat çekerken, gazeteden bunu kimin istediği konusunda bir bilgi yeralmadı.
 
YANLIŞ METİN!..
Basın kuruluşlarına Cuma günü saat 17.46'da gönderilen "YANLIŞ" metin şöyleydi:
 
“Vekalet” ibaresi sehven yazılmadı 
 
"Malatya İl Özel İdaresi’nin resmi internet sitesinde, “Murat Türksoy’un Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili olarak atandı” ibaresinde “vekili” kelimesinin sehven yazılmadığı bildirildi. 
 
Malatya İl Özel İdaresi’nin yazılı açıklamasında, 15 Eylül 2011 tarihli bazı yerel haber sitesinde Malatya İl Özel Genel Sekreterliğine atamayla ilgili çeşitli başlık altında haber yayımlandığının görüldüğü aktarıldı.
 
Açıklamada, şunlara yer verildi: “İnceleme sonucunda idaresi WEB sayfasında içerik düzenlemesi nedeniyle güncellendiği, bu bağlamda idaremiz web sayfasının ilgili bölümünde 08 Ağustos 2011 günü Valilik makamının oluruyla genel sekreterlik görevine vekâleten atanan genel sekreter vekilimiz Murat Türksoy’un özgeçmişinde de güncellendiği tespit edilmiştir. İdaremiz Bilgi İşlem Müdürlüğü personelince WEB sayfamızdaki güncelleme esnasında başlıkta görevin vekâleten yürütülmekte olduğunu ifade eden “V” kısaltması yazılı olduğu halde özgeçmiş içeriğinin son bölümünde ‘08 Ağustos 2011 tarihinde Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili olarak atandı’ cümlesinde ‘vekili’ ibaresi sehven yazılmamıştır. Başlıkta yazılmasına ve özgeçmişte söz konusu görevin asaleten yürütüldüğüne dair bir ibare veya ima bulunmamasına rağmen iyi niyetinden şüphe duymadığımız personelimiz tarafından basit bir hatanın ilimiz internet basınında habere konu olması üzüntüyle karşılanmıştır.”
 
DOĞRU METİN!..
Özel İdare'nin en üst yönetim makamıyla ilgili bir habere, bir gazete aracılığıyla ve de "garip" ifadeler içeren yanıt gönderilmesinden 12 dakika sonra 17.58'de, ilk metnin yanlış olduğu ve doğrusunun ekte olduğuna dair ikinci bir yanıt geldi.
 
İkinci yanıt da şöyleydi:
 
“Vekalet” ibaresi sehven yazıldı
 
Malatya İl Özel İdaresi’nin resmi internet sitesinde, “Murat Türksoy’un Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili olarak atandı” ibaresinde “vekili” kelimesinin sehven yazıldığını bildirildi. 
 
Malatya İl Özel İdaresi’nin yazılı açıklamasında, 15 Eylül 2011 tarihli bazı yerel haber sitesinde Malatya İl Özel Genel Sekreterliğine atamayla ilgili çeşitli başlık altında haber yayımlandığının görüldüğü aktarıldı.
 
Açıklamada, şunlara yer verildi: “İnceleme sonucunda idaresi WEB sayfasında içerik düzenlemesi nedeniyle güncellendiği, bu bağlamda idaremiz web sayfasının ilgili bölümünde 08 Ağustos 2011 günü Valilik makamının oluruyla genel sekreterlik görevine vekâleten atanan genel sekreter vekilimiz Murat Türksoy’un özgeçmişinde de güncellendiği tespit edilmiştir. İdaremiz Bilgi İşlem Müdürlüğü personelince WEB sayfamızdaki güncelleme esnasında başlıkta görevin vekâleten yürütülmekte olduğunu ifade eden “V” kısaltması yazılı olduğu halde özgeçmiş içeriğinin son bölümünde ‘08 Ağustos 2011 tarihinde Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili olarak atandı’ cümlesinde ‘vekili’ ibaresi sehven yazılmıştır. Başlıkta yazılmasına ve özgeçmişte söz konusu görevin asaleten yürütüldüğüne dair bir ibare veya ima bulunmamasına rağmen iyi niyetinden şüphe duymadığımız personelimiz tarafından basit bir hatanın ilimiz internet basınında habere konu olması üzüntüyle karşılanmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız