SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ATAMAD Kuruluyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:01:28
ATAMAD Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde, kısa adı ATAMAD olan Malatyalılar Derneği'ni kurmak amacıyla çalışmalar başlatıldı. 

Yaklaşık 20 bin Malatyalının yaşadığı Ataşehir'de Malatyalılar Derneği kurmak isteyen Malatyalı kurucu üyeler, bu kapsamda Ataşehir Sahan Restoran'da bir araya gelirken, hem hasret giderdi hem de yeni dernekleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yaklaşık 60 kurucu üyenin katıldığı toplantıya, Malatyalı olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katılarak destek verdi.

Ataşehir'de yaşayan Malatyalıların örgütlenmesi gerektiği konusunda bir süreden beri çalıştıklarını ve bir komite kurduklarını ifade eden Malatyalılar Derneği Kurma Komitesi Sözcüsü Himmet Kaya, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Uzun yıllardır yaşadığımız Ataşehir'de Malatyalıların nüfus yoğunluğu olarak ilk dört il içinde olmasına rağmen örgütlü olarak hareket etmemesinin bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Malatyalılık kimliği, bulunduğu her ortamda her zaman ön saflarda kendine yer bulan liderlik vasıflarına sahip bir yapıdadır. Buna rağmen Ataşehir gibi İstanbul'un en önemli ilçesinde dernekleşmemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ataşehir ilçesinde yaklaşık 20 bin Malatyalı hemşehrimizin yaşıyor. Belediye başkanımız dahi Malatyalı. Artık bu eksikliği giderme zamanı geldi" diye konuştu.

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, örgütlenmenin, bir araya gelip güç birliği yapmanın şart ve gerekli olduğunu ifade etti. İlgezdi, "Ben de bir Malatyalı olarak bu dernekleşmeye elimden gelen desteği vereceğim. Bugün burada bir araya gelen hemşehrilerimiz, el birliğiyle kültürlerine, geçmişlerine sahip çıkıp, gelecek için çalışmaya, yeni projeler üretmeye de başlayacaklardır. Gücünüzün, istediklerinizi başarmanızda çok etkili olacağını düşünüyorum" dedi.

Yemeğe katılan Malatyalılar sırayla kendilerini tanıtıp, Ataşehir'de Malatyalıların örgütlenmesi hakkında düşüncelerini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız