SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atamalar RG'de Yayınlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:59
Atamalar RG'de Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay’a 17, Danıştay’a 6 yeni üye seçti. Yeni üyeler arasında Adalet Bakanlığı bürokratlarından iki isim de yer aldı.

HSYK’nın yüksek yargı organlarında boş bulunan üyelikler için yaptığı seçime ilişkin kararlar dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan Danıştay, Bakanlık Yüksek Müşaviri Sefa Mermerci ise Yargıtay üyesi yapıldı.

MALATYA BOŞALDI

HSYK’nın Yargıtay üyeliğine getirdiği isimler arasında Malatya Başsavcısı Muzaffer Sayın ile Malatya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim de yer aldı. Bu atamalarla birlikte önemli soruşturmaların yürütüldüğü Malatya Adliyesi’nde yeni bir dönem başladı. Çünkü, HSYK, iki hafta önce de Malatya’da TMK 10. Madde ile yetkili Başsavcıvekili Özden Doğan’ı Ankara Sincan Başsavcıvekilliği’ne, eşi olan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan’ı ise Ankara Hâkimliği’ne atamıştı.

Başsavcıvekili Doğan’ın baktığı dosyalar arasında Zirve Yayınevi cinayetleri, Tunceli’de intihar ettiği belirtilen ancak daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan albay Kazım Çillioğlu cinayeti, BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ve Sivas katliamıyla ilgili soruşturmalar bulunuyordu. Doğan’ın yerine Başsavcıvekilliğine Şeyhmus Şat getirilmişti.

İŞTE DİĞER YENİ ÜYELER

HSYK’nın Yargıtay’a seçtiği diğer yeni üyelerin isimleri şöyle: Ankara hâkimleri Mehmet Bülent Selçuk, Betül Azizağaoğlu, Adem Albayrak ve İsmail İnceoğlu, Yargıtay Tetkik Hakimleri Şanver Keleş, Mine Kaya, Hava Aydınlı, Ahmet Hamdi Güler, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hüseyin Canan, Yargıtay Savcısı Baki Özyürek, Adana ACM Başkanı Bekir Şahin, Bakırköy Hakimi Hasan Kaya, Bursa ACM Başkanı Mehmet Faik Ateş ve İstanbul ACM Başkanı Ali Açık. Danıştay’a seçilen diğer üyeler ise de şöyle: İzmir İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Ceran, İstanbul İdare Mahkemesi Başkanı Musa Albayrak, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Doğan, Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Kabadayı ve Danıştay Savcısı Birgül Kurt.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız