SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ATAM'dan Malatya Sempozyumu

0
Güncellendi - 2016-01-27 01:20:08
ATAM'dan Malatya Sempozyumu
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi, (ATAM) Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İnönü Üniversitesi ile birlikte, “Geçmişten Günümüze Malatya / Kent – Kültür – Kimlik” başlıklı, uluslararası nitelikte bir sempozyum düzenleneceğini açıkladı.

Sempozyum 15-17 Nisan tarihlerinde Malatya’da gerçekleştirilecek

3b9d6d2c-3f22-406a-a753-6ac4f40d83ec (1)Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Malatya’nın, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik yönleriyle her geçen gün büyümekte ve çevre illere vizyon sağlayan bir şehir olduğu belirtilerek, düzenlenecek sempozyum ile Malatya’nın tarihi, edebi, kültürel, sosyolojik, beşeri, felsefî ve iktisadi meselelerinin “kent-kültür-kimlik” temaları ekseninde işlenme imkânı bulunacağı vurgulandı.

Malatya’nın sahip olduğu halk kültürü ürünleri, folklorik özellikleri, tasavvuf geleneği, iz bırakan mutasavvıfları, yetiştirdiği şahsiyetleri, kentleşme tecrübesi ve tarihi varlığı ile geçmişten günümüze Anadolu’nun önemli duraklarından biri olduğuna dikkat çekilen ATAM açıklamasında, “Sempozyum ile kentin tanıtımına katkı sağlanacak, bilimsel bakış açılarıyla elde edilen bulgular çeşitli yönleriyle değerlendirilecek ve ileriye yönelik stratejiler oluşturulacaktır” denildi.

ATAM açıklamasında, “Geçmişten Günümüze Malatya / Kent – Kültür – Kimlik” sempozyumunda sunulacak bildiriler için ana başlıklar ve alt başlıklar ise şu şekilde belirtildi:  “Kent Tarihi: Tarih Öncesi Dönemler; Arkeoloji, Osmanlı Öncesi Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet Dönemi. Kent Ekonomisi: Tarım, Kayısı, Sanayi, Ticaret, Tüketim ve Yoksulluk. Kent Kültürü: Edebiyat, Folklor Ürünleri, Eğitim, Turizm, Spor, Müzik, Tarihi Eserler ve Mimari, Coğrafya, Tarihi Şahsiyetler (Dini, Siyasi ve Edebi Kişilikler). Kent Kimliği: Sosyal Hayat, Demografik Hareketlilik, Sağlık, Çevre Koruma ve Kentleşmenin Etkileri, Üniversite ve Kent”

Düzenleme kurulu başkanlığını Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’ın yapacağı sempozyumda sunulacak bildirilerin daha sonra kitap formatında yayınlanacağı kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Orhan (8 yıl önce)
    Malatya'mız hakkında başlatmış olduğum okul projesinde Malatya Tarihi üzerine adaşım meslektaşımın eseri hariç kapsamlı bir çalışmanın yapılmadığını gördüm. Bu sempozyum iyi düşünülmüş, işaallah faydalı olur...
    0
    0
    Yanıtla