SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atanamayan Öğretmenlere Müjde !

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:30
Atanamayan Öğretmenlere Müjde !
A- A+ PAYLAŞ

Atanamayan öğretmenler ücretli öğretmenlik sistemiyle derslere girecek.

Ortaokul ve liselerde seçmeli derslere ağırlık veren Milli Eğitim Bakanlığı, atanamayan öğretmenleri sevindirecek.

4+4+4 sisteminde seçmeli dersleri artıran Milli Eğitim Bakanlığı, ortaya çıkacak eğitimci açığını, sayıları 300 bini bulan atanamayan öğretmenlerle kapatacağı müjdesini verdi.

ÖĞRETMEN TEMİN EDİLECEK

Ortaokul ve liselerde seçmeli derslere ağırlık veren Milli Eğitim Bakanlığı, atanamayan öğretmenleri sevindirecek. Ağustos-Eylül döneminde 40 bin civarında kadrolu öğretmen ataması yapmayı planlayan Bakanlık, ortaya çıkacak öğretmen açığını atanamayan öğretmenlerle ücretli öğretmenlik yoluyla kapatacak. Buna göre okul yönetimleri hangi seçmeli derslerin okutulacağına dair herhangi bir belirleme yapmayacaklar, özellikle ilgili alanda öğretmen yokluğu gerekçesi ile öğrenciler ve veliler kesinlikle belirli derslere yönlendirilmeyecek. Okulda ilgili alanda yeterli sayıda öğretmenin bulunmadığı derslerin seçilmesi halinde öncelikle diğer okullardan maaş/ek ders karşılığı görevlendirmeler yoluyla öğretmen temin edilecek. Bunun da mümkün olmadığı hallerde ücretli öğretmenlerle bu dersler okutulacak.

DERSLERDEN BAZILARI

*Kur'an-ı kerim

*Hz. Muhammed'in Hayatı

*Temel Dini Bilgiler

*Okuma Becerileri

*Yazarlık ve Yazma Becerileri

*Bilim Uygulamaları

*Matematik Uygulamaları

*Görsel Sanatlar

*Zeka Oyunları

*Hukuk ve Adalet

*Halk Kültürü

*Osmanlı Türkçesi

*Astronomi ve Uzay Bilimleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız