SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ata'nıza Hayranım..''

A- A+ PAYLAŞ

Lise yıllarından beri Atatürk’e hayran olduğunu söyleyen 2008 başkan adayları arasında adı geçen Senatör Hagel, ‘İlkeleri ve inancıyla bir ulus yaratmıştır’ dedi. Hagel, hediye edilen Atatürk büstünü çalışma masasına koyacağını söyledi.

ABD Senatosu’nun en etkin isimlerinden olan ve adı 2008 başkan aday adayları arasında geçen Chuck Hagel’ın çalışma masasının üzerinde, bundan böyle ‘Hayranıyım’ dediği Atatürk’ün büstü bulunacak.

Amerika Atatürk Derneği’nin (ASA) 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kongre’de yapılan toplantıda konuşan Cumhuriyetçi Parti’nin Nebraska Senatörü Chuck Hagel’e, Atatürk’ün kristal bir büstü hediye edildi. Washington’daki Türkiye Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Hagel’i ‘Türkiye’nin dostu’ olarak tanımlarken, etkin Senatör, ‘Hak etmiyorum. Onurlandım. Bu büstü masamın üzerine koyacağım’ dedi.

Yakında yine Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirten Hagel, Türk-Amerikan ilişkilerinin derinlere uzandığını ve çok önemli olduğunu kaydetti. İki ülke arasında son dönemde yaşanan sorunlar için ‘Aile içi meseleler’ ifadesini kullanan Hagel, ‘İki ülkenin daha yakın ilşkiler içinde olması, her iki tarafın da çıkarınadır’ diye konuştu.

Lise yıllarında biyografisini okumasından bu yana ‘Atatürk hayranı’ olduğunu belirten Senatör Hagel, ‘İlkeleri ve inancıyla bir ulus yaratmıştır. Atatürk, tarihin önemli bir döneminin güçlü bir ismidir’ dedi.

ASA, kurulduğu yıl da ödülünü, halen ABD Senatosu’nun ‘en kıdemli’ ismi olan Senatör Robert Byrd’e vermişti. Kongre’den ayrılan eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich de, hayat ve siyasi felsefesini aydınlatan birkaç büyük isimden biri olarak hep Atatürk’ü gösterirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız