SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

Ulu önder Atatürk, ölümünün 73. yıldönümü nedeniyle Malatya'da düzenlenen törenle anıldı. 
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Atatürk'ün vefatının 73. yıldönümü nedeniyle Malatya'da ilk anma töreni saat 08.45'de Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ile birlikte resmi kurum ve kuruluş yetkilileriyle tören bölgesi okullardan görevlendirilen idareci, öğretmen, öğrenci, bayrak ve flama grubu ile 2. Ordu Bando ve Merasim Bölüğü katıldı. 
 
Tören öncesinde Atatürk Anıtı'nın önüne Merkez Komutanlığı tarafından 2 meşale yerleştirildi. Anıt önünde bir kız öğrenci ile bir erkek öğrenci nöbet tutmaya başladı. Törenden sonra ise saat 00.00'e kadar meşale önünde 1 asker ile 1 polisin nöbete devam edeceği bildirildi. 
 
Törende çelenk sunumunun ardından saat 09.05'de sirenlerin çalınmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. 
 
Anıt Şeref Defteri'nin Vali Ulvi Saran tarafından imzalanmasının ardından, tören Atatürk Evi'nin ziyareti ile devam etti. Vali Ulvi Saran, anıt şeref defterini imzaladı ve yazdığı yazıyı okudu. 
 
Vali Saran, "Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, ölümünün 73. yıldönümünde Türk halkı ve Malatyalılar olarak yine huzurundayız. Bundan 88 yıl önce temellerini attığın Türkiye Cumhuriyeti dünya milletleri içinde layık yeri almak üzere kalkınma ve ilerleme doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Geçmişte yaşadıklarımıza ve içinde bulunduğumuz şartlara baktığımızda milletçe, onurlu, hür ve bağımsız olarak yaşamanın değerini daha iyi anlamaktayız. Bugüne kadar, başardıklarımız ve başaramadıklarımız muhasebesi çerçevesinde geleceğe ümitle bakarken, ülkemizin ufuklarını kara bulutları sardığı bir döneminde kanlarını ve canlarını feda ederek bu toprakları bizlere vatan eden, şehit ve gazilerimizi minnetle anar, şükranlarımızı bildiririz. Ruhlarınız şad olsun" dedi.
 
Törene katılanlar daha sonra, Atatürk'ün Malatya'ya ziyaretinin fotoğraflarının yer aldığı Atatürk Müzesi'ni gezdi. 
 
KONFERANS

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa Vali Ulvi Saran,  2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Belediye Başkanı Ahmet Çakır,2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ile birlikte resmi kurum ve kuruluş yetkilileriyle idareci, öğretmen, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
 
Programda Cumhuriyet Lisesi Tarih Bölümü Öğretmeni Erkan Erdoğan "Atatürk'ün Hayatı", 2. Ordu Komutanlığı'ndan Albay Zafer Tatanca "Asker ve Devlet Adamı Atatürk" konulu konferans verdiler.
 
Daha sonra Abdulkadir Ariş Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Enes Furkan Danacı şiir okudu. Ardından Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutuk'u dinletildi. 
 
Abdulkadir Ariş Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi. 
 

DARENDE'DE..
Atatürk, vefatının 73. yıldönümünde Malatya'nın Darende ilçesinde de törenlerle anıldı.
 
Kaymakamlık binası önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından Ata'nın hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bayrakların yarıya indirildiği törende, anıtın önünde meşaleler yakıldı. Atatürk'ü anma programı daha sonra Darende Lisesi Salonu'nda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin Darende Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Kaya bir konuşma yaptı. Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Astsubay Başçavuş Bülent Akar, Belediye Başkanı İsa Özkan, adli yargı mensupları, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı törende, Atatürk'ün hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirler ve yazılar paylaşıldı.

 
AĞBABA'NIN MESAJI..
Bu arada CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dünya devrim tarihine altın harflerle yazılan Ulusal Kurtuluş Savaşının kahramanı, Türkiye’nin çağdaş uygarlıklar seviyesine gelmesinin en büyük mimarı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 73. Yılında onu bir kez daha saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak onun gösterdiği izde, devrimlerinin ve ilkelerinin ışığında sonsuza kadar yürüyeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
 

Ağbaba ; Atatürk’ün  demokrasi ve özgürlüklerin önünde bir engel gibi gösterilmeye çalışılmasını ve  son günlerde Atatürk’ü Diktatör olarak tanıtılma çabalarını  üzüntüyle karşıladığını ifade etti.
 
CHP Milletvekili Ağbaba “Diktatörlük  kendileri ile  aynı mezhepten, aynı kimlikten  olmayanların  sürekli hor görülmesi,  farklı dünya görüşlerinin  sürekli ötekileştirilmesidir. 
 
Diktatörlük  yazarların, aydınların, öğrencilerin, sendikacıların ,Belediye Başkanlarının , kendisine muhalefet olan muhaliflerin sudan sebeplerle tutuklanıp aylarca cezaevlerinde tutulmasıdır.
 
Diktatörlük üniversitelere, bilim kurullarına müdahale etmek, gazete, TV patronlarına emir vermek, telefon dinlemek, kamera kaydı alıp şantaj yapmaktır. Atatürk’e diktatör diyenlerin bugünün Türkiye’sinde bir kez daha düşünmesi gerekmektedir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız