SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Anılıyor

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü nedeniyle Perşembe günü anma programları düzenlenecek.
 
Atatürk'ün vefatının 73. yıl dönümü nedeniyle 10 Kasım Perşembe günü Malatya'da ilk anma töreni saat 08.45'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek. Törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu ile birlikte resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile tören bölgesi okullardan görevlendirilen idareci, öğretmen, öğrenci, bayrak ve flama grubu ile 2. Ordu Bando ve Merasim Bölüğü katılacak.
 
Tören öncesinde Atatürk Anıtı'nın önüne Merkez Komutanlığı tarafından 2 meşale yerleştirilecek. Anıt önünde bir kız öğrenci ile bir erkek öğrenciden oluşan izciler tarafından nöbet tutulacak. Törenden sonra ise gece 24.00'e kadar meşale önünde 1 asker ile 1 polisin nöbete devam edecek.
 
Törende çelenk sunumunun ardından sirenlerin çalınmasıyla birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak. Anıt Şeref Defterinin Vali Ulvi Saran tarafından imzalanmasının ardından, tören Atatürk Evi'nin ziyareti ile sürecek.
 
Atatürk Evi'nin yanındaki Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki anma programında ise "Atatürk'ün son günleri" ve "Atatürk'ün askeri kişiliği" konusunda iki ayrı konferans verilecek.
 
ÇAKIR'IN MESAJI..
Bu arada Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çakır'ın mesajı şöyle:
 
"Büyük buhranların yaşandığı bir dönemde milleti ile ele ele vererek Kurtuluş Mücadelesini başlatan ve akabinde de Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir komutan ve devlet adamı olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
 
Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarmak millet olarak bize düşen en büyük görevlerden biridir.
 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 73. yıldönümünde rahmetle yad ediyor; hedef gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesine çıkmak’ için vargücümüzle çalışacağımızı belirtiyorum.”
 
TUNÇDEMİR'İN MESAJI..
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel İdare Kurulu Üyesi, Doğu ve Güneydoğu temsilcisi Ali Ekber Tunçdemir de, şu açıklamayı yaptı:
 
"Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en modern ve çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiş, Büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılalı 73 yıl oldu. 
 
Bedeni aramızdan ayrılsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle O bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum ulusların O’nun düşüncelerine ihtiyacı vardır. 
O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 88 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırmaya devam ediyorlar. Ama bütün saldırılarına inat, Kemalizmin bayrağı, doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum ulusların bağımsızlık, özgürlük ve mücadele bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecektir.
 
O büyük devrimciye ve arkadaşlarına karşı alnımız ak, başımız dik olsun istiyorsak, ortak sorunları yaşayan, ortak kaygıları taşıyan, ortak umutları paylaşan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.Yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde saflarımızı sıklaştırarak ve çoğalarak ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak; insanlarımızın mutlu, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabilecekleri bir Türkiye ortak hedefimiz olmalıdır. 
 
Bütün ömrünü hizmetine vakfettiği sevgili milletine, en büyük eseri Cumhuriyeti emanet ederken"Benim değersiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır" diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 73.uncu yıldönümünde rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anarken, sınırlı da olsa görevimizi yapmış olduğumuza inanarak, hakikatte yattığı yerin, Türk milletinin, O'nun için aşk ve iftiharlarla dolu olan kahraman ve vefalı göğsü oldugunu belirtmek isteriz.
 
Atatürk'ü sevmenin bilgi ve birikime dayalı olması gerektiğine inanılmalıdır. Derinliği olmayan sevginin de, gerekçesi olmayan saygının da kimseye yararı yoktur.
 
Devletimizin kurucusu, milletimizin fedakar, sadık hizmetkari, insanlık idealinin aşık ve mamtaz siması eşsiz Kahraman Atatürk BU VATAN SANA MİNNETTARDIR!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız