SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Anıtı Taşınıyor..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:00
Atatürk Anıtı Taşınıyor..
A- A+ PAYLAŞ

Atatürk Anıtı taşınıyor. Kanalboyu Ordu Evi önünde bulunan ve resmi tören alanı olarak da kullanılan Atatürk Anıtı İsmetpaşa Parkı (Hürriyet Parkı) içerisine alınıyor. 2012 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu (İKK) toplantısında Malatya belediyesinin projeleri hakkında bilgiler veren başkan yardımcısı Hasan Atay, “ Resmi tören alanı olarak kullanılan Atatürk Anıtı’nın yeri araç ve yaya trafiğini olumsuz etkilemesi nedeniyle alternatif projeler ürettik. Bu projeleri Koruma Kuruluna ilettik. Projelerin, Sivas Koruma Kurulunun bu ayki toplantısında ele alınmasını bekliyoruz. Kuruldan karar çıkması halinde Anıtı, İsmet Paşa Parkı içerine taşıyarak araç ve yaya trafiğini rahatlatmayı düşünüyoruz” diyerek proje hakkında nihai kararın koruma Kurulu tarafından verileceğini belirtti.

Yer değiştirme projesine göre, Atatürk Anıtı, İsmet Paşa Parkı içerisinde bulunan havuz bölümüne taşınacak. Anıtın bulunduğu ve refüj olarak kullanılan alan yeni düzenleme ile araç trafiğine açılacak, park yönünde bulunan ve şu an araç trafiğine açık olan alanda meydana katılarak yayalara açılacak.

Diğer Projelerde Son Durum

Malatya Belediyesinin diğer projeleri hakkında da, Belediye olarak hazırladıkları 28 projenin  5’inin bitirildiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Yardımcısı Atay, " Devam eden projelerimiz arasında Beydağı bölgesinde uygulanmaya başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar 950 konut yıkıldı. Horata Vadisi projesinde de son aşamaya gelindi. Çevreyolu kenarında inşaatına başlanan Adliye Otoparkı'ndaki minibüs ve otobüs durakları yerinin yüzde 22 fiziki gerçekleşmesi sağlandı. 1 milyon 907 bin TL ihale bedelli projenin tamamlanmasıyla alt kısmı  otopark, üst kısmının ise minibüs ve otobüs durağı olarak hizmete sunulacaktır” bilgilerini verdi. ." ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız