SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Cuma günü Malatya'da da törenlerle kutlanacak. AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın ile Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir de birer mesaj yayınladılar.

KUTLAMA TÖRENLERİ..
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a gidişinin 87. yıldönümü olan bayram dolayısıyla Malatya'daki ilk tören 19 Mayıs Cuma günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

İnönü Stadı'ndaki törenler ise saat 10.00'da başlayacak. Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye başkanı öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacak, ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilecek. Vali Halil İbrahim Daşöz'ün konuşması, diğer konuşmalar ve şiirlerin ardından Bayrak Kıtası, Flama Kıtası, Teknik Komitedeki öğretmenler, Polis Meslek Yüksek Okulu, İnönü Üniversitesi Gösteri Grubu, İzci Grubu, Gösterilere katılan öğrenci gruplarının tören geçişi yapılacak.

Sahadaki gösteriler; İnönü Üniversitesi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Atatürk Kız, Malatya, Hacı Ahmet Akıncı, H.Hüseyin Kölük, Gazi, Kubilay, Cumhuriyet, Sümer, 20 Mayıs Turgut Özal ve İmam Hatip Liselerinden öğrencilerle gerçekleştirilecek.

Anadolu, Anadolu Kız Meslek, Turgut Özal, Fatih, T.Özal Anadolu Liseleri ile Atatürk, Cengiz Topel, Vakıfbank, Milli Eğitim Vakfı ve 30 Ağustos İlköğretim okulu öğrencileri de, maraton tribününde tablolar oluşturacaklar.

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Ölmeztoprak, mesajında "19 Mayıs hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya siyasi tarihine damgasını vurduğu, yanmış, yıkılmış Anadolu'da bütün olumsuz şartlara rağmen milli ve manevi değerleri güçlü bir milletten, Mustafa Kemal liderliğinde tarihe not düşüldüğü gündür.. 19 Mayıs, kurtuluş mücadelesinin yakıldığı ve daha sonraki yıllarda mazlum milletlerin bağımsızlık hareketlerine başlatmalarına da örnek teşkil edecek çok önemli bir milattır.."dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ MESAJI..
Bu arada belediye başkanı Cemal Akın da, 19 Mayıs Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akın'ın mesajı şöyle:

"Milli mücadelemizin başlangıç noktasını oluşturan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun’a çıkışının 87. Yıldönümüne ulaşmanın mutluluk, coşku ve heyecanı içerisindeyiz.

Temeli 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ve gücünü millet idaresinden alan Kurtuluş Savaşımızın en değerli ürünü Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Milletimizin çağdaş ve demokratik değerlerle bütünleşerek, dünya sahnesinde hak ettiği yeri alması için gerekli şartları oluşturan Türkiye Cumhuriyeti, 19 Mayıs 1919 ruhu ile sonsuza kadar yaşayacaktır.

Cumhuriyetimizin bize sağladığı ulusal bağımsızlığımızın teminatı ise Türk gençliğidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesini başlattığı günü, gençlere armağan etmesi de gençliğin Türkiye Cumhuriyeti için taşıdığı anlam ve önemi çarpıcı bir biçimde göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, gençlerimize geleceği kurma yolunda başarı dileklerimi ve sevgilerimi sunuyorum."

ADD'NİN MESAJI..
ADD Şube Başkanı Tunçdemir de yayınladığı mesajda, özetle şöyle dedi:

"Ülkenin kurtuluşunun ancak Ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı; bugünlere gelmemizi sağlayan bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur.Bütün ülkeye egemen olan umutsuzluğu umuda, korku ve yılgınlığı direngenliğe dönüştürmüş, “Yüreklere ve kafalara kurtuluşun tohumlarını ekmiştir." 19 MAYIS, İnsanın kendi gücüne inanması, insan güçleri arasında dayanışmanın yaratılması, yani halk kaynağına inilmesidir..

..ATATÜRK' e, “19 Mayıs`la getirmeye çalıştığın, insanımızı kulluktan kurtarıp kendi aklını kullanan özgür yurttaşlar katına çıkarma eylemin”, bugün de sürüyor, diyebilir miyiz?

O` na, 19 Mayıs`la bizlere gösterdiğin gerçek yol, yani “ İnsan yaşamında, en gerçek yol gösterici, bilimdir“ düşüncesi, bugün de geçerliliğini koruyor, diyebilir miyiz?

O`na, 19 Mayıs eyleminle, bize armağan ettiğin “Tam bağımsız Türkiye ülküsü“ bugün de canlılığını sürdürüyor, diyebilir miyiz?

O`na, 19 Mayıs`ta attığın inançlı adımla gerçekleştirdiğin, “iç barış ve ulusal birliğimizin kaynağı” olan Laiklik ilken, bugün de aynı inanç ve özenle korunuyor, diyebilir miyiz?"

Gelin hesaplaşmaya başlayalım. Hesaplaşabilmek için önce Atatürk’ün kazandırdıklarını ortaya koyalım.

Devlet ve toplum olarak bizlere düşen en büyük görev, laik, demokratik Cumhuriyet'in kazanımlarının değerini iyi bilmek, onları her koşulda korumak ve aydınlanma devrimini yarınlara taşımaktır. Cumhuriyet'i kuranların düşüncelerinin bugünlerimiz için taşıdığı değerin bilincine vararak ülkülerine sahip çıkmak, bizlere güç verecek, hedeflerimize ulaşmamızın yolunu açacaktır.

Ulusumuzun en değerli varlığı, geleceğimizin güvencesi sevgili gençler; Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Her zaman ileriyi düşünmeli, daha iyiyi hedeflemeli, bilimin ışığında yaratıcı düşünceyi egemen kılmalısınız. Ulusumuzun size olan güveni sonsuzdur. Mutlu, zengin, demokrat, kalkınan bir Türkiye hedefine ülkemizi sizler taşıyacaksınız Uygarlık yarışında ülkemizin daha etkin olarak var olabilmesi için geleceğin yöneticileri olarak sizlere de büyük görevler düşmektedir. Sizlerin, kendi geleceğinizle birlikte ülkemizin yarınlarını da güvence altına alacak çağdaş bir eğitim ve öğrenim görerek, uygarlığın tüm ürünlerinden yararlanarak yetişmeniz, en büyük amacımızdır. Sizlere düşen en büyük görev, Atatürk'ün fikirlerini anlamak, O'nun ilke ve devrimlerini özümsemek, çağdaşlık yarışında ülkemizi daha da ileri götürmektir. Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedefler doğrultusunda, yolumuza inançla ve kararlılıkla devam edecek, en büyük emaneti ve mirası olan demokratik, laik Cumhuriyeti yeni eserlerle güçlendirip geliştirecek ve sonsuza kadar yaşatacağız.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız