SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Barajını Gezdiler

A- A+ PAYLAŞ

Ekim ayı toplantısını Şanlıurfa'da yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis üyeleri, Atatürk Barajı'nı gezerek burada GAP projesi hakkında brifing aldılar.

Atatürk Barajı Brifing Salonu'nda tanıtım görevlisi Ali Kaban, TSO meclis üyelerine slayt eşliğinde Atatürk Barajı ve GAP projesi hakkında bilgiler verdi. Güneydoğu Anadolu projesi ile Dicle ve Fırat nehirleri ve kolları üzerinde 22 baraj ve 19 hidroelektrik santralinin yapılarak, 7500 MW kurulu güç ile yılda 27 milyar kWh enerji üretimi ve ekonomik olarak sulanabilir 1.06 milyon hektarlık alanda sulama yapılmasının hedeflendiğini belirten Kaban, "Türkiye hidroelektrik enerji potansiyelinin yüzde 22'si ve sulama potansiyelinin yüzde 21'i GAP'tadır" dedi.
GAP'ın toplam maliyetinin 32 milyar dolar olduğunu ve bunun 23 milyar dolarının harcandığını belirten Kaban, "18 milyar doları hidroelektrik santralleri ile amorti edildi. Atatürk Barajı'nın maliyeti 4 milyar dolardır. Baraj kendini 5 yılda amorti etti" şeklinde bilgi verdi.
TSO meclis üyeleri, brifingin ardından Atatürk Barajı alanında inceleme ve gezi yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız