SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Atatürk Benim İdolümdür'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk’e hayranlığı ile tanınan Kosova Dışişleri Bakan Yardımcısı Vlora Citaku, Atatürk’e olan sevgisini, “Atatürk benim idolumdur” diyerek ifade etti. Kosovalı genç kadın bakan yardımcısı Citaku, Büyük önder için, “Atatürk yalnız Türkiye için değil, tüm dünya için büyük önem taşıyan bir liderdi" dedi.

32 yaşındaki Kosovalı kadın Bakan Yardımcısı Citaku, Kosova’da bağımsızlığın ardından ülkesinin dünyada tanınması için verdiği mücadele ile tanınan siyasetçiler arasında. Odasında Atataürk’ün bir portresi bulunan Citaku, çalışmalarında Atatürk’ü örnek aldığını her fırsatta dile getiriyor. Kosovalı genç siyasetçi Atatürk’e olan sevgisini şu sözlerle açıklıyor: “Daha ilkokulda iken ailemden Atatürk hakkında bir şeyler duymuştum. Ancak, ortaokulda, Atatürk ile ilgili Arnavut dilinde var olan kitapları okumaya başladım. Okuyunca, Atatürk’e olan sevgim daha da arttı ve benim siyasi idolüm oldu. Çünkü, Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için yaptıklarını, şimdiki siyasi hayatım için örnek aldım. Atatürk yalnız Türkiye’nin ve Balkanlar’ın değil, dünyanın gelmiş geçmis en önemli siyasetçilerinden biri. İleri görüşlü olması nedeniyle Türkiye şuanda dünyanın en güçlü devletlerinden biridir.” Atatürk’ün kadınlara verdiği özel önemi de hatırlatan Citaku, “Atatürk, Türkiye’yi kurarken kadın haklarına özel önem verdiği için, bir kadın olarak gurur duyuyorum” dedi.

Kosova Anayasasını hazırlarken Atatürk’ün ilkelerinden bazı ilkeleri de Kosova Anayasasına uyguladıklarını kaydeden Citaku, “Bu göreve geldiğimde Türkiye ziyaretini sabırsızlıkla bekliyordum ve Türkiye’yi ziyaret ettiğimde ilk işim Anıtkabir’i ziyaret etmek oldu. Türkiye’deki görüşmelerimde Atatürk’e olan saygı ve sevgimi Türkiye Dışişleri Bakanı’na ilettim ve bana şuanda dairemde gördüğünüz Atatürk’ün portresini hediye ettiler” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız