SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Atatürk Bu Millet İçin En Büyük Şans''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürk’ün ölümünün 67.Yıldönümü dolayısıyla Malatya’da da anma töreni düzenlendi. İlk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.Anıta çelenklerin sunulması, İstiklal marşı’nın söylenmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasındaki "süre" sorunu yüzünden, 2. Ordu Komutanı görevlileri ikaz etti.

ATATÜRK ANITI'NDAKİ TÖREN..
Ulu önderin ölüm yıldönümü dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Buradaki törene; Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, ildeki diğer askeri, mülki ve adli erkan, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

SAYGI DURUŞUNDA KARMAŞA..
Bu arada, anıttaki törenin saygı duruşu bölümünde yaşanan karmaşa, 2. Ordu Komutanı Sarıışık'ın tepkisine yolaçtı.

Ulu önder'in ölüm saati olan 09.05'den önce anıta çelenkler konuldu. Daha sonra bandonun çaldığı İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. İstiklal Marşı'nın sona ermesinin ardından bandodan trompetle saygı duruşu seslendirildi. Yaklaşık 1 dakika süren bu bölümün ardından, 09.05'e gelindiğinde tören sunucusu 2 dakikalık saygı duruşu anonsu yaptı. Daha sonra, sirenler eşliğinde saygı duruşu başlatıldı. Ancak, 4 dakika geçtiğinde tören sunucusunun saygı duruşunun bitişini anons etmemesi üzerine, ilgililerce uyarıda bulunuldu ve saygı duruşu sona erdi.

Ardından, saygı duruşu ile ilgili karmaşa nedeniyle 2. Ordu Komutanı Sarıışık, önce bando komutanıyla, ardından da törenin sivil sunucusuyla konuştu ve eleştirilerini iletti.

"ATATÜRK BU MİLLET İÇİN EN BÜYÜK ŞANS VE NİMETTİR.."
Törene katılanlar daha sonra, kısa bir süre önce restorasyonu yapılan Atatürk Evi'ni ziyaret ettiler.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Sarıışık, burada yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk’ün bugün 67.ölüm yıldönümü. Ama biz tüm milletimizle birlikte onu yaşatıyoruz. Onun eserlerini korumak ve kollamak hepimizin görevi. Silahlı Kuvvetler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar eserlerini ve düşüncelerini ilelebet korumak birebir herkesin ruh ve vücutlarına nüfuz etmek gibi bir görevimiz var. Bunun için önce aileler sonra öğretmenler genç nesile küçük yaşta Atatürk sevgisini vermelidir.

Dünyada böyle bir liderin daha bundan sonra gelebileceğini hiçbir yerde kimse gündeme getiremez. Atatürk, bu millet için en büyük şans ve nimettir.”dedi.

MESAJLAR..
Bu arada, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla bazı kuruluşlar mesajlar yayınladılar.

Belediye Başkanı Cemal Akın, yayınladığı mesajda "Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın Büyük Önderi M. Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 67. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yüce Milletimiz, Atatürk’ün önderliğinde verdiği şanlı kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlığını asla kaybetmeyeceğini, özgürlüğün kendisinin asli karakteri olduğunu ve devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Milli Mücadelemizin en büyük eseri ve en büyük kazanımımız olan Türkiye Cumhuriyeti, kurucusunun gösterdiği “Muasır Medeniyet seviyesinin üstüne çıkma” hedefine ulaşacak ve nihai hedef, uzak olmayan bir gelecekte elbette gerçekleşecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 67. yıldönümünde anarken, O’nun düşünce ve gösterdiği hedeflerinin, ülkemizin güçlü ve kurumsallaşmış bir demokratik geleneğe sahip olması, Türkiye’nin çağdaş dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve Malatyamızın çağdaş şehirciliği yolunda güç ve esin kaynağı olacağını vurgulamak isterim."dedi.

CHP İl ve Merkez-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri imzasıyla yayınlanan mesajda da, "Türk devrimini gerçekleştiren ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, düşünceleri, yüksek öngörüleri, eylemleri ve devrimleri ile insanlığa malolmuş ve tarihe damgasını vurmuş Atatürk'ümüzü aramızdan ayrılışının 67. yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak rahmetle anıyor, ilkelerini ve bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek koruyacağımıza ve bu uğurda mücadele edeceğimize Ulu Önder Atatürk'ün anısı huzurunda söz veriyoruz."denildi.

MHP İl Başkanı Ömer Ekici de mesajında özetle şöyle dedi:

"10 Kasımlar, O’nun aramızdan ayrılışının yıldönümleri olması dolayısıyla elbette ki milletimiz için üzüntülü günleridir. Ancak, bu günlerin yalnızca anma ve matem günleri olmaktan çıkarılarak, Atatürk’ün bize bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesi ve yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile kılınması daha büyük önem taşımaktadır. 10 Kasım’lar Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemlidir.

Atatürk, iyi bir asker ve komutan olmasının yanı sıra kendi yaşadığı dönemi çok iyi kavrayan bir münevverdir."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir ise, mesajında, özetle "Ağlamıyoruz anıyoruz, bilincimizi tazeliyoruz. Anlıyoruz ve anlatıyoruz. Dövünmüyor, öğreniyoruz, öğretiyoruz. Cumhuriyet devrim ve ilkelerini yozlaştırmak ve ortadan kaldırmak için içte ve dıştaki Sevr düşkünlerinin çabaları boşa çıkarılacaktır. Kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyetimizin ulusal yaşam tarzımız olduğunun idrak ve inancı içinde mücadele edeceğimizi kesin ifade ile, beyinlerimizi, yüreklerimizi TAM BAĞIMSIZLIK ve ULUSAL EGEMENLİK için çalıştıracağımıza söz veriyoruz. Sevgili Atatürk, aydınlık içinde uyu, bil ki ülken de aydınlık içinde olacak." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız