SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Caddesi'ne Park Yasağı..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısının gündemi yoğundu. Mecliste; Atatürk (Kışla) Caddesi'ne çift taraflı park yasağı kararı alınırken, MHP'li bir üyenin istifası da görüşülerek kabul edildi.. Belediye Başkanı, "içmesuyu sağlıksız" iddialarını yanıtlayıp, Belediye Sarayı inşaatındaki sıkıntıyı anlattı..

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın başkanlık ettiği meclis toplantısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanırken, gündem dışı verilen iki madde de meclis gündemine eklendi.

Meclis Toplantısı Gündemi’nde bulunan 2006 Mali Yılı Belediye Bütçesi ile Belediye Ücret Tarifesi Plan-Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, daha önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen, ancak yeni Belediye Yasası’yla belediyelere devredilen ticari taksilerin devir-tescil işlemlerini düzenleyen ve Belediye Kent Trafik Müdürlüğü tarafından hazırlanan T Plakalı Ticari Taksi İşletme Yönetmeliği kabul edildi.

ATATÜRK CADDESİ'NDE ÇİFT YÖNLÜ PARK YASAĞI..
Toplantıda daha sonra gündeme eklenen T Plakalı Ticari Taksi İşletme Ruhsat Ücretleri ile Atatürk (kışla) ve İnönü (İstasyon) Caddeleri’nin otopark durumu maddeleri görüşüldü.

Atatürk Caddesi’nde çift taraflı park yasağı getirilirken, Dörtyol-Öğretmenevi arasına ise Parkometre uygulaması konuldu.

Çetinkaya mağazasının önünden, Öğretmenevi’ne kadar yolun güney kısmına (SSK Müdürlüğü tarafı) uygulanacak olan parkometre uygulamasıyla bölgedeki trafik yoğunluğunun azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.

ERİŞ'İN ADI SOKAĞA..
Daha sonra geçtiğimiz aylarda Belediye Meclis Üyesi Atilla Kantarcı tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan Abdulkadir Eriş isminin Ferhadiye Mahallesi Çocuk Sokağa verilmesi yönündeki teklifini içeren gündem maddesi görüşüldü.

Teklifle ilgili yapılan konuşmalarda, Abdulkadir Eriş’in İstanbul’da yaşayan Malatyalı bir hemşehrimiz olduğu, Malatya’da eğitime ve sosyal tesis yapımına büyük katkılar sağladığı vurgulanarak, Abdulkadir Eriş’e vefa gösterilmesi ve bu gibi yatırımlara diğer varlıklı kişilerin de özendirilmesi amacıyla, bu teklifin verildiği belirtildi.

Bir meclis üyesinin, yeni isimlerin eski yerleşim birimlerine değil, bilinen yerlerin aksine yeni açılan yerlere verilmesi şeklindeki görüşüne ise Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Abdulkadir Eriş’in İstanbul’a göç etmeden önce bu sokakta oturduğu için bu ismin buraya verilmesinin teklif edildiğini tahmin ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından yapılan oylama ile Çocuk Sokak’ın ismi Abdulkadi Eriş Sokağı olarak değiştirildi.

MHP'Lİ ÜYENİN İSTİFASI..
Belediye Meclis Toplantısı’nın başında Malatya Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Hasan Yalçın Karataş’ın meclis üyeliğinden istifa ettiğine ilişkin dilekçe okundu.

Hasan Yalçın Karataş Meclis Başkanlığı’na gönderdiği dilekçe ile, İstanbul’daki işleri nedeniyle belediye beclis toplantılarına katılamadığını ve bundan sonra da katılamayacağını belirterek, istifasını sunduğunu belirtti. Belediye Meclisi, Hasan Yalçın Karataş’ın istifasını kabul etti.

AKIN'IN AÇIKLAMALARI..
Toplantı sırasında Belediye Başkanı Akın, bazı Meclis Üyeleri’nin, Sümerbank Fabrika Alanı, Yağmursuyu Drenaj Sistemi, Yeni Belediye Binası ve Belediye’nin Sosyal Yardımları ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Sümerbank Fabrika alanı imarını Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nin düzenlediğini ve bu düzenlemenin değiştirilemeyeceğine dair yargı kararı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, burası ile ilgili olarak şu ana kadar belediyeye intikal etmiş bir talebin veya kararın olmadığını söyledi.

Malatya’da, Belediye’nin kurulduğu 1924 yılından beri yağmursuyu drenaj sisteminin planlanmadığını, ilk kez kendi zamanlarında planlamanın yapılıp, inşaatına başlandığını belirten Belediye Başkanı Akın, “18 km. uzunluğunda yağmursuyu drenaj sistemi planladık ve bunun 8.5 km sini de alt geçitlerin içerisine koyduk. Geri kalan kısım ise daha sonra yine şehir merkezinde yapılacak. Bu alt geçitler içerisinde yapılan 8.5 km’lik kısmın bir bölümünü Çarmuzu deresine kadar bağladık” şeklinde konuştu.

Malatya’nın içme suyunun sağlıklı olduğunu belirten ve Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Labaratuarı ile MASKİ Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile her gün şehrin çeşitli bölgelerinde içmesuyu numuneleri alınarak tahlil yaptırıldığını, içmesuyunda herhangi bir olumsuzluğun olmadığını da kaydeden Başkan Akın, “Son zamanlarda içme suyunun insanlarımızda rahatsızlık yarattığı şeklinde söylentiler çıkıyor. Bu rahatsızlıkların temelinde önemli ölçüde, Çarmuzu ve Kaynarca bölgelerinde sağlıklı olmayan sular ile sulanan tarım arazilerinde yetiştirilen sebze ve meyveler yatmaktadır. İnşallah biz yağmur suyu drenaj kanallarını hayata geçirdiğimizde, hatta Malatya’da yer altından çıkan suları da oraya bağlayarak sözkonusu Çarmuzu ve Kaynarcanın temiz su ile sulanmasını sağladığımızda bu olumsuz durumu önleyeceğiz. Bugüne kadar bu olumsuzluğu önlemek için çalışma yapılmamış. Yağmursuyu Drenaj Sistemi’nin en önemli faydalarından birisi bu. Tabi her şeyden önemlisi de şehir merkezi yağmur sularından kurtulmuş olacak” dedi.

Başkan Akın, yeni Belediye binası inşaatı ile ilgili olarak da, müteahhit firmanın ihaleyi aldıktan sonra kendilerine geldiğini, buradan kar edemeyeceği şeklinde imalarda bulunarak yakındığını, kendilerinin ise, müteahhite sözleşmeden kaynaklanan yasal yükümlülüklerini hatırlatarak inşaata devam etmesini söylediklerini belirtti. Başkan Akın, yaklaşık 2 ay önce müteahhit firmanın belediyeyi, belediyenin de müteahhit firmayı mahkemeye verdiğini belirterek konunun yargıya taşındığını, yargı süreci sonunda inşaatın devam edeceğini söyledi.

SİLAH RUHSATI..
Meclis toplantısında ayrıca meclis üyelerine silah ruhsatı verilmesi konusu gündeme geldi. MHP'li üye Mehmet Torun, "İl Genel Meclisi üyelerine ruhsatlı silah veriliyor da, Belediye Meclisi üyelerine neden verilmiyor?" dedi.

Soruya yanıt veren Belediye Başkanı Cemal Akın, "37 meclis üyesinden hiçbiri bize silah ruhsatı alınması konusunda müracaat etmedi. Konuyu araştıralım" diye konuştu.

Belediye Meclisi son olarak gündemdeki imar maddelerini görüştü. 12 maddelik imar konularının bazıları karara bağlanırken, bazıları da imar komisyonuna havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız