SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Evi'nin Restorasyonu Tamamlandı

A- A+ PAYLAŞ

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Atatürk Evi, düzenlene törenle yeniden açıldı.

1926 yılında Türk Ocağı olarak hizmete açılan, daha sonraki yıllarda ise Cumhuriyet Halk Fıkrası, Cumhuriyet Halk Partisi, ardından da Halk Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Atatürk Evi, 1983 yılından itibaren de Atatürk Evi olarak hizmet vermeye başlamıştı.

2.Ordu komutanlığının girişimleri ile Atatürk Evi’nin restorasyonuna karar verilmiş, 1 Ağustos 2005 ile 30 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılan çalışmalarla restorasyon tamamlanmıştı.

2.Ordu Komutanlığınca yürütülen restorasyon çalışmalarına valilik tarafından da yaklaşık 10 milyar lira parasal destek verildiği bildirildi.

Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınan izinle aslına uygun şekilde yapılan restorasyon çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından restorasyon çalışmasını yürüten 2.Ordu Komutanlığında görevli subay, astsubay, uzman erbaş ve erlere teşekkür belgesi ile plaket verildi.

Daha sonra törene katılanlarca Atatürk Evi gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız