SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Geri Geldi!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin yeniden dizayn edilen internet sayfasından Atatürk resmi çıkarılmasına ilişkin sorulara muhatap olan Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik, resmin çıkarılmasını "Atatürkçülük şekilcilikle olmaz" sözleriyle savunduktan 3 gün sonra, Atatürk resmi yeniden siteye konuldu.

İnönü Üniversitesi'nin internet sayfası geçtiğimiz haftalarda yenilenmiş, daha önce olan Atatürk ve İnönü fotoğraflarına yeni sayfada yer verilmemişti.

Bu durum, geçtiğimiz hafta Cuma günü Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Rektör Prof.Dr. Çelik'e sorulmuştu. Bir basın mensubunun “Üniversitenin internet sitesinde yapılan değişiklikle Atatürk ve İnönü fotoğrafları kaldırıldı, bu değişikliğin gerekçesi nedir acaba?”şeklindeki sorusuna Rektör Prof. Dr. Çelik; “ Bir değişiklik yaptık. Sıralamada Dünya başarılı üniversiteler arasında 14 derece aşağıya geldik. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarda 60 sıra daha da aşağıya kadar geleceğiz. Biz şekille – slogancılıkla uğraşmıyoruz. İlim- bilim üretmeye çalışıyoruz. Başarılarımız da bunun göstergesi. Atatürkçülük şekilcilikle olmaz. Başarılarımızın konuşulması gerek.”yanıtını vermişti.

Rektör, aynı basın mensubuna “Geçenlerde de bir soru sormuştunuz ‘Nü resimlerin kaldırılması hakkında’. O resimlerin kaldırılması konusunda hiçbir bilgim yok ki! Bir rektör herhangi bir resmin kaldırılması için talimat vermez. Biz ilimle- bilimle uğraşıyoruz. Bizim işimiz bu.” diye tepki göstermişti.

Aynı basın mensubu “Sayın rektör, sorduğumuz sorular vatandaşların bizlere ulaştırdığı ve doğrulattığımız sorunlardır. Elbette ki bizim görevimiz vatandaşın sorun ve sorularını sizlere aktarmaktır. Bir resim indiriliyorsa vatandaş için de bizim içinde gerekçesi merak edilecek konular arasındadır.” açıklamasını yapmıştı.

Konunun, internette bazı bloglarda ve basında ele alınmasının ardından, 2 Mart Pazartesi günü üniversitenin internet sitesini açanlar, sayfanın sağ üst köşesine Atatürk'ün resminin konulduğunu gördüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız