SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk İçin Yapılan Silahı Aldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:06:46
Atatürk İçin Yapılan Silahı Aldı
A- A+ PAYLAŞ

MUSTAFA Kemal Atatürk için yaptırılan özel tabanca dünyanın en büyük müzayede salonu Londra’daki Christie’s de yapılan açık artırmada 20 bin Sterlin (yaklaşık 58 bin TL’ye) alıcı buldu. Tabancayı Hollanda’da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker satın aldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü müzayede salonu Christie’s’de düzenlenen ‘Antik Silahlar Müzayedesi’nde, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear’ın tarafından Atatürk için özel olarak yaptırılan tabanca satışa çıkarıldı. 15 bin Sterlin’den başlayan açık artırmada, üzerinde altın harflerle ‘General Mustafa Kemal’ yazan ‘Browning’ marka silahı 20 bin Sterlin’e Hollanda’da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker satın aldı. Satışı, internet ve telefon üzerinden 60’a yakın alıcı takip etti. Vergi ve diğer masraflarla birlikte tabancanın toplam fiyatı 26 bin sterlin olacak. İngilizlerin oldukça ilgi gösterdiği silahı satın almak için Hollanda’dan Londra’ya 3 gün önce bu müzayede için geldiğini söyleyen Türker, silahı satın aldıktan sonra yaşadığı sevinci paylaştı.

"Tabancayı Türkiye’ye getireceğim" diyerek heyecanını gizleyemeyen Türker, bu silaha sahip olmayı çok istediğini ve satın aldığı için de çok mutlu olduğunu belirtip, "Bu tabancayı satın almak için Hollanda’dan Londra’ya 3 gün önce geldim. Bu tabancayı Türkiye’ye getireceğim. Tabancayı, Türkiye’miz ve şehitlerimiz adına aldım. Bu tabancayı Türkiye’ye getirmekten gurur duyacağım. Türkiye’mize, Atatürk’ümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok" diye konuştu.

Kendini Türkiye ve Atatürk sevdalısı olarak tanımlayan Kırklarelili bankacı Atatürk resmi bulunan Türk bayrağını açıp objektiflere poz verdi. Hollanda’da Çanakkale müzesi olduğunu söyleyen Türker, bu müzeyi gezici hale getirerek Türkiye’de de açmak ve Atatürk’ün silahını da müzeye eklemek istediğini söyledi.

30 yıldır Hollanda’da yaşayan Kırklareli Bülent Türker’i, hayırseverliği ve iyiliği ile tüm ülke tanıyor. Türker, 3 okul yaptırdığı için 2002 yılında Hollanda Kraliçesi tarafından kraliyet nişanı verildiğini ve bu nişanı alan tek Türk olduğunu sözlerine ekledi.

DAHA ÖNCE ŞEHİT KOMUTANIN SAATİNİ ALMIŞTI

Hollanda’da yaşayan yazar ve koleksiyoner Bülent Türker, bir internet sitesinde ‘Dedemin babasının Çanakkale’de öldürdüğü Türk komutandan aldığı saat’ ilanını görünce şoke olmuş ve 10 Mayıs'ta 9 gün süren açık artırmanın sonunda 2 bin 400 sterlin ödeyerek saatin sahibi olmuştu. Türker, “Üç gün boyunca saate bakıp bakıp ağladım” demişti.

Türk komutanın cebinden saati alan İngiliz askerin torunlarının 97 yıl sonra saati satışa çıkardığını anlatan Türker, “Saatin üzerinde komutanın altından el yapımı resmi ve ismi var. İsim kısmı ezilmiş olduğu için henüz tam olarak belirleyemedik. Belirleyince aile yakınlarını arayıp bulacağım” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız