SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atatürk İlham Kaynağı Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:07
A- A+ PAYLAŞ

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Malatya’da resmi bir programla kutlandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nce Malatya Öğretmenevi’nde düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği ilgi gördü. Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Vali Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, Belediye Başkanının eşi Fatma Çakır da katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Taş, ”Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında çok büyük fedakarlıklar gösteren ve tarihimizin her döneminde fedakarlıktan çekinmeyen kadınlarımız, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında önemli rol üstlenmiştir. Dünden bu güne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer alan, tüm zor şartlarda fedakarlıklarını esirgemeyen bilimde, kültürde, sanatta, sporda, siyasette kısacası hayatın her alanında daha etkin olmalarını diliyor, sorunlarının çözümünde kurum olarak destekliyor, herkesi bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyor ve kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” dedi.

Şeyma Şahin ise konuşmasında, “Bu günün amacı insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasıdır. Batı toplumlarında henüz çok yeni olan kadın haklarına yöneliş bizim toplumumuzda yüzyıllarca önceye dayanmaktadır. Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Veda Hutbesi’nde 'Ey İnsanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır' diyerek modern dünyada kadın haklarının gündeme gelmesinden yüzyıllar önce, kadın haklarını bir norm haline getirmiştir. Yine 20. Yüzyılın başında Ulu önder Atatürk Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken bu konuda dünyanın pek çok ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Kültürümüzün kadına yönelik sevgi ve şefkate dayalı davranışlar öngörmesine ve zaman içerisinde yasal metinlerimize kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık içeren hükümler eklenmesine karşın kadınlarımıza yönelik baskı, şiddet, mobbing gibi haksızlıklar ne yazık ki yinede vuku bulmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ mız öncülüğünde gerçekleştirilen proje ve uygulamalarla, kadınlarımıza yönelik bu olumsuzlukları önleme adına önemli mesafeler kat edilmiştir. 'Bir erkeği eğitirseniz tek bir insanı eğitmiş olursunuz, bir kadını eğitirseniz bütün bir aileyi eğitmiş olursunuz' sözünü önemseyerek geleceğimizi yetiştiren kadınlarımızı her yönü ile iyi yetiştirmeli, onları günlük yaşamın olumsuzluklarından korumalıyız. İşte bu duygularla Dünya’yı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nü kutluyorum” dedi.

Daha sonra Yeşilyurt Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehtap Göldağ, merkezlerinin kadına yönelik hizmetleri ile ilgi çalışmalarını içeren sunum yaptı. Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Berna Bal Oğuztürk de, merkez hakkında koruyucu aileleri temsilen Özden Canan Taner ile Nazan Kayan koruyucu ailelik süreci hakkında bilgiler verdi. Evde Engelli Bakım Hizmeti Modeli kapsamında evde engelli üç çocuğunu yetiştiren ve 2012 yılında yılın annesi seçilen Emine İnce etkinlikte bir konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız