SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Atatürk Kahraman Bir Asker, Saygın Bir Liderdir"

0
Güncellendi - 2017-11-11 02:42:11
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birer mesaj yayınladılar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve gençlere emanet ettiği cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal, önderlik ettiği istiklal mücadelemiz, elde ettiği eşsiz zaferler ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirerek kurduğu cumhuriyetimiz ile tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal’i tarihe iz bırakan bir komutan ve lider yapan en büyük özelliği, milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıdır.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 1919’da başlayıp 1923’te cumhuriyeti kurarak taçlandırdığı büyük mücadelede bizleri vatansız bırakmak isteyenleri kanıyla, canıyla, yüreğiyle durdurmuştur. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve gençlere emanet ettiği cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak ve 2023 hedeflerimize ulaşmak için ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleşiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrar içinde, vatandaşlarımız arasındaki kardeşlik, birlik ve bütünlük azmini koruyarak güçlenmesi, büyümesi ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum”

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN MESAJI..

Başbakan Binali Yıldırım, “Onun 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve Uluslar arası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülkedir. Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ülkemizi işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz, Atatürk'ün önderliğinde kazandığı zaferlerle dünyadaki pek çok bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyetimizin ilanıyla birlikte milli iradenin hâkimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasını ve çoğulcu demokratik prensiplerin eksiksiz uygulanmasını ülkemiz için hedef gösteren Atatürk, milletimizi bu idealler etrafında birleştirmiştir.

Atatürk, doğunun dinamikleri ile batının dengelerini çatışmadan uzak, barışçı bir üslupla harmanlayarak, ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini, değişim ve dönüşümünü sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin 94. yılına erişen ülkemiz istikrar içinde güçlenmeye, büyümeye ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam etmektedir. Onun 'En büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülkedir. Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir. Vefatının yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bütün ecdadımızı şükranla anıyorum.”

KILIÇDAROĞLU'NUN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 10 Kasım mesajı şöyle:

“Kurtuluş Savaşı’nın önderi, cumhuriyetin banisi, ebedi başkomutan, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz. Büyük Atatürk’ün düşünceleri her geçen gün daha iyi anlaşılmakta, coğrafyamızda yaşanan acı sorunlara cevap olmaktadır. Atatürk’ün devrimleri bölgemizde model olmaya devam etmekte, mazlum milletler bugün de onun ışığıyla umut bulmaktadır. Onun en büyük eseri sonsuza kadar var olacak Türkiye Cumhuriyeti’dir. Cumhuriyet kula kulluk zincirlerini kırmış, bu topraklarda yaşayan herkesi eşit hak ve sorumluluk sahibi yurttaş olarak bu ülkenin asli sahibi haline getirmiştir. Bu ülkede egemenlik bir şahıs, zümre veya grubun değil milletindir. Bugün bu noktadan geriye dönemeyiz. Milletimiz kula kulluk zincirlerini asla boynuna takmayacak, özgürlüğünü ve temel haklarını tek bir kişinin insafına bırakmayacak, bu ülkeyi yönetmeye devam edecektir. Atatürk’ün devrimleri ve eserleri sayesinde bu ülkenin bütün çocukları bu ülkenin bütün makamlarına gelme hakkını kazanmış, halkımız kendi kendini yöneterek kendi kaderini kendi belirleme gücüne sahip olmuştur. Unutulmamalıdır ki bugün bu ülkede bir makam veya mevki sahibi olarak büyük milletimize hizmet etme ayrıcalığına sahip olan herkes bunu Atatürk’e ve devrimlerine borçludur. Bugün bağımsızlığımızı yok etmek, milletimizin sahip olduğu egemenliği türlü yollarla gasp ederek egemenliği eline almak, özgürlüğü yok ederek kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar hedeflerine asla ulaşamayacak, halkımızın çelik iradesi karşısında hezimete uğrayacaklardır. Cumhuriyetimizin temeli olan demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkesi bugün de karşı karşıya olduğumuz adaletsizliklerin, haksızlıkların, ekonomik ve sosyal sorunların çaresidir. Laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün garantisi, devlet yönetiminde liyakat esasının temeli, eşit yurttaş olarak birlikte barış ve huzur içerisinde yaşamamızın da teminatıdır. Onun bize emanet ettiği cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Bu anlayış ile yoksulluğu yok etmek, gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak ve bu ülkenin bütün çocuklarının kendi güç ve imkanlarıyla refah içerisinde yaşamasını sağlamak devletin görevidir.

Cumhuriyetin 12’inci yıl kutlamaları sırasında kendisinin veciz bir şekilde ifade ettiği gibi 'Atatürk, bizden biridir.' Büyük kahraman bunu ifade ederek bizlere bir gerçeği haykırmaktadır. Bu ülkede yaşayan herkes bu ülke üzerinde bir Mustafa Kemal olarak sorumluluk sahibidir. Bugün olan olaylara seyirci kalamayız, adaletsizliklere, haksızlıklara elimiz kolumuz bağlı duramayız. Vatanı koruma sırası geldiğinde bir yana çekilemeyiz, haksızlıkların karşısında durmak, adaletsizlikleri yok ederek adaleti hakim kılmak, özgürlüğü yok etmeye çalışanların karşısına dikilerek özgürlüğü korumak bu ülkede yaşayan herkesin görevidir.

Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi bu görevin bilinci ve yüksek sorumluluğu ile demokrasimizi güçlendirecek, adaleti sağlayacak ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’ü bir kez daha rahmetle anıyor, onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”

BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Aziz Atatürk umut olmuş milleti kavramış, ufuk olmuş geleceği kurgulamış, güç olmuş vatanı kurtarmış, ülkü olmuş Cumhuriyeti kurmuştur. Harap olmuş bir ülkeyi, yorgun düşmüş bir milleti yeniden kuvvet haline getirmek onun marifeti, onun muzafferliği olmuştur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli Mücadele’nin kutup yıldızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79.yıldönümünde saygıyla yad ediyoruz. Aziz Atatürk büyük bir komutan, üstün meziyetleri olan bir devlet ve siyaset adamı olarak Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. O, milletine samimiyetle inanmış bir yürek, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir. Elbette o, istiklal ve istikbal demektir. Onda; karamsarlığa tamah etmek, karanlığa teslim olmak, yılgınlık ve yenilgiyi kabullenmek hiç görülmemiş, hiç rastlanmamıştır. Tarih boyunca, hüner ve haysiyet sahibi devlet ve siyaset adamları için zorluklara, imkansızlıklara, darboğazlara boyun eğme hali hiç yoktur. Aziz Atatürk umut olmuş milleti kavramış, ufuk olmuş geleceği kurgulamış, güç olmuş vatanı kurtarmış, ülkü olmuş Cumhuriyeti kurmuştur. Harap olmuş bir ülkeyi, yorgun düşmüş bir milleti yeniden kuvvet haline getirmek onun marifeti, onun muzafferliği olmuştur. Önce vatan kurtarıp sonra devlet kuran milliyetçi bir mimar, milli bir mihverdir. Bu itibarla Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’dir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

"Seneler geçip asırlar birbirini kovalasa da, milletimiz, mazlum toplumlar ve vicdan sahibi her insanımız aziz Atatürk’e müteşekkirdir. Bu düşüncelerle aziz şehitlerimizi, kurucu kahramanları, kurtuluşumuzun mümtaz neferlerini rahmet, minnet, şükran hislerime anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ebediyete irtihalinin 79.yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Milli eserlerinin, kutlu mirasının sonsuza kadar yaşatılacağını, bu konuda en büyük güvencenin Türk milleti olduğuna içtenlikle inanıyorum. Bizzat demişti ki: “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir.” Türk ve Türkiye sevdalıları çok şükür bu sadakattedir. Naçiz bedenlerin gelip geçici olduğu şu fani dünyada, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ve ilanihaye payidar kalacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene."

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız