SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Kız Lisesi Buraya Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-08-12 23:17:39
Atatürk Kız Lisesi Buraya Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi içerisinde yer alan Atatürk Kız Anadolu  Lisesi’nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmaları başladı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yeni binasının yapılacağı alanda yapılan temel kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Yeşil Kuşak Projesi’nin çalışmaları aşama aşama devam ediyor. Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yıkılarak, başka bir alana taşınması noktasında Selçuklu Mahallesi’nde okulun yapımı için ayrılan alanda temel kazı çalışmalarına başlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz ile birlikte Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yeni binasının yapılacağı alanda temel kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Burada konuşan Selçuklu Mahalle Muhtarı Halil Ayaz, mahallelerine Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımızın Yeşil Kuşak Projesi kapsamında büyük bir çalışma başlattı. Battalgazi bütçesi ile böyle bir sorumluluğu alması çok önemli bir konu. Kendisine Allah yardımcı olsun. Çalışmalarından da başarılar diliyorum. Lisenin buraya gelmesi mahallemiz açısından, gelişmesi noktasında önemli bir hizmet olacaktır. Battalgazi Belediye Başkanımıza mahallemiz ile ilgili çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Mahallemize başından beri ikinci kanalboyu yapılması ile ilgili başkanımızla istişare ettim. Bu konuda bana yardımcı oldu. DSİ Programa almış ve parası da yatmış. Lisenin yanında mahallemizde ikinci kanalboyunun devamı 4,5 km programa alınmasında başkanımızın çok büyük destekleri olmuştur. Başkanımıza mahallem adına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Yeşil Kuşak Projesi alanında bulunan okulların şehir merkezinin dışına taşınacağını belirterek, “Esas olan mesele Yeşil Kuşak Projesi kapsamı içerisinde okulların şehrin dışında uygun yerlere taşınmasıdır.  Oranın halkın akciğeri olacak bir yeşil alan olacak şekilde topluma hizmet verecek konuma getirilmesiydi. Bu çerçevede Atatürk Kız Anadolu Lisesi ile ilgili Bakanlıkla yaptığımız protokol çerçevesinde, Atatürk Kız Lisesi’nin mevcut yerinin buraya taşınması ve belediyemiz tarafından yapılmasıdır.  Atatürk Kız Anadolu Lisesi’nin yerinin de Yeşil Kuşak alanına terk edilmesi hususunda gerek bakanlığımızla, gerek valiliğimizle yapılan protokol neticesinde temel atma aşamasına başlamış bulunuyoruz.  Bütçesi belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Bu memleketin hizmetine sunulacak alanların, fiziki mekanların oluşturulması anlamında hakikaten belediye olarak, bir taraftan DSİ binası, bir taraftan da Yeşil Kuşak kapsamı içerinde Atatürk Kız Lisesi, daha sonra Sanat Okulu ile devam edecek. Önemli olan toplumun rahat ve huzuru, çağdaş ve modern bir şehircilik anlamında anlayışın Malatya ve Battalgazi’de hakim olmasıdır. Bunun gayreti ve çaba içerisindeyiz. Gerek Sivil Toplum Örgütleri, gerek muhtarlarımızla olan ortak çalışmalarda, gerek büyükşehir olsun, milletvekilleri ve hükümetimiz olsun bu konudaki koordinasyonlu çalışmaların netice itibariyle meyvesi bu şekilde karşımıza çıkıyor. Bu temelin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan, Selçuk Mahallesi içerisinde geçen kanalın ıslah edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bizim muhtarımız hakikaten çok çalışkan. Mahalle aralarında asfalt, kaldırım bordür, kilittaş çalışmaları bu mahallemizde devam ediyor. Tabi biraz evvelde muhtarımız ifade ettiği gibi kanalın ıslah edilmesi ile ilgili girişimlerde bulunduk. 5 km’lik bir kısmı Battalgazi tarafından yapıldı, bitirildi. Kalan kısmının da bütünleşmesi gerekiyordu. Bu konuda gerek büyükşehir, gerek biz olsun, gerek yerel bazdaki muhtarlar ve gerekse milletvekillerimizin ortak girişimi neticesinde şu anda oranın parası yatırıldı ve ihale süreci içerisinde” şeklinde konuştu.

Bülten

y2

y1

y3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • isimsiz (7 yıl önce)
    Biz bubokullun 11,snif ogrecisiyiz burdan mezun olmak istiyor bu yeni ypln okulun yri berbat igrenc kanal boyu neresi burasi nere allahim ya insllh 2sene sonra bittir zaten
    0
    0
    Yanıtla