SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Müzesi Kararı

A- A+ PAYLAŞ

Haziran ayı toplantısını Battalgazi ilçesinde yapan Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu çalışmalarını tamamladı.

Kurulun toplantısına ilişkin Battalgazi Belediyesi'nden yayınlanan Basın Bülteni'nde şu bilgilere yer verildi:

"Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Haziran ayı toplantısını Battalgazi İlçesi’nde gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirdi. Uzman Burhan Bilget başkanlığında oluşan kurul; Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda; Malatya , Battalgazi , Darende, Doğanşehir, Yeşilyurt ve Sivas Kangal, Tokat, Niksar İl ve İlçelerine ait İmar, yapılaşma ve tarihi eserlerin durumları görüşüldü.

Konular içerisinde en göze çarpan Atatürk evi’nin Atatürk müzesi’ne dönüştürülmesi ve Battalgazi İlçesi Kale surlarının Statik sağlamlaştırma projesi ile yeniden onarımı oldu.

3 gün süren toplantı, programı Battalgazi Belediyesi organizasyonunda gerçekleşti.

04 Haziran 2008 Çarşamba günü başlayan toplantı iki gün boyunca sabah ve öğleden sonra aralıksız sürdü. 06 Haziran 2008, Cuma günü sonuç toplantısıyla kararlar bir neticeye bağlanarak sona erdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan toplantının tarihi bir mekanda ve ağırlıklı konuların olduğu Battalgazi İlçesinde gerçekleştirilmesinin büyük bir isabet olduğunu, yerel bölgede yapılan bu toplantının bölge açısından çok faydalı olduğunu söyledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu toplantılara büyük bir ilgi gösterdi. Kurul’a iştirak ederek Geç saatlere kadar kurul üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Battalgazi belediyesi’nin Aqua-city’de verdiği akşam yemeğinde bir araya gelen Malatya Valisi H.İbrahim Daşöz, Battalgazi Belediye Başkanı; Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurulu Başkanı Uzman Burhan Bilget, Kurulda bulunan üyeler ile ilgili Belediyelerin Daire Müdürleri ve ilgili birimlerin çalışanları iştirak etti.

İkinci gün sabah ve öğleden sonra gerçekleşen toplantılar’dan sonra Yeşilyurt Belediye başkanı’nın davetiyle, Yeşilyurt ilçesi, İsmet Paşa sosyal tesislerinde düzenlediği yemeğe katıldılar. Malatya Valisi H.İbrahim Daşöz’ün de iştirak ettiği yemekte bütün katılımcılar hazır bulundu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Kurul Üyeleri Cuma günü, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ın düzenlediği sabah kahvaltısında buluştular.

Sivas Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kurulu’nun yaptığı çalışmalar Cuma günü sona erdi.

Kapanış konuşmasını yapan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Konuşmasında özet olarak; "Bağlı olduğumuz Sivas Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurulu, konusunu görüştüğü yerel bölgede bu toplantıyı yapmış olması çok önemlidir ve bölge için faydalı olmuştur. Yerinde yapılan bu toplantı kurulun kararlarına olumlu etkisi yapmıştır. Büyük bir özveriyle çalışan kurul üyelerine teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bölgenin sorunlarının çözümü, konusu, görüşülen gündemde yer alan ve çözüm bekleyen sorunların kendi bölgesinde böyle bir çalışmayla gerçekleştirilmiş olması isabet vericidir."dedi."

KÜLTÜR MÜDÜRÜNÜN AÇIKLAMASI..
Battalgazi ilçesinde Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun düzenlediği 3 günlük toplantının tamamlandığını belirten Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay da, "Topantıya, Sivas Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Suphi Saatçı ve Kurul Müdürü Musa Törnük başkanlık etti.

Toplantıda, sadece Malatya'daki projeler değil, Sivas bölgeye bağlı illerin tarihi eser ve kültür varlıkları projeleri de ele alındı. Bu konuda Mimarlar Odası'nın yaptığı proje incelendi ve eksikler olması nedeniyle Atatürk Müzesi Projesi'nin bir ay sonraki toplantıda ele alınması kararlaştırıldı"şeklinde konuştu.

Yeşilyurt ilçesinde sokaktaki tarihi eserlerin restore edilmesi için yapılan 119 bin YTL'lik ihaleden sonra burasının da bir an önce tamamlanması için karar alındığını söyleyen Özbay, toplantıda ayrıca Battalgazi ilçesindeki tarihi surların da incelendiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız