SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Ölümünün 67. Yıldönümünde Anılacak..

A- A+ PAYLAŞ

Ulu önder Atatürk, ölümünün 67. yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Perşembe günü Malatya'da da törenlerle anılacak..

İl Anma Komitesi tarafından hazırlanan anma törenleri programı şöyle:

"A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ:
a) 10 Kasım 2005 Perşembe günü saat 08.40'te Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.
b) Çelenk sunma töreninde resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile tören bölgesi okullarımızdan görevlendirilen idareci, öğretmen, öğrenci ve Bayrak ve Flama grubu ile 2.Ordu Bando ve Merasim Bölüğü Anıt önünde belirlenmiş yerde hazır bulunacaklardır.
c) Merkez Komutanlığının hazırladığı 2 meşale Anıt önüne yerleştirilecek ve saat 08.30 da yakılacaktır.Bu saatten itibaren Ş.K.Ö. End.Mes.Lis.ve Atatürk Kız Lisesinden 1 kız 1 erkek izci öğrenci tarafından saat 13.00'e kadar izci lideri Hüseyin KARAOGLAN sorumluluğunda dönerli nöbet tutulacaktır. Saat 13.00'den 24.00'e kadar 1 asker 1 polis tarafından nöbete devam edilecektir.
d) Çelenkler 10 Kasım 2005 Perşembe günü saat 08.30'da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacak, kurumların çelenkleri saat 08.50'den itibaren kurumun en üst yetkilisi tarafından Anıt'a sunulacaktır.
e) Çelenklerin sunulmasından sonra 2.Ordu Bandosu eşliğinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni yönetiminde öğrenciler tarafından İstiklal Marşı söylenecektir.
f) Saat 09.05'te Vilayet , Sivil Savunma Müdürlüğü, Ş.K.Ö.Endüstri Meslek Lisesi ve fabrikaların sirenlerini çalmasıyla birlikte görevli öğretmen tarafından verilecek komutla 2 dakikalık saygı duruşunda
bulunulacaktır.
g) Anıt şeref defteri Malatya Valisi Sayın Osman Derya KADIOGLU tarafından imzalanacaktır..
h) Anıt önündeki törenden sonra Atatürk Evi ziyaret edilecektir.

B-HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDAKİ ANMA TÖRENİ:
İlimiz Halk Eğitim Merkezi salonunda saat 09.30-11.00'de yapılacak Programda
a) Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından;
1-İstiklal Marşının Okunması
2-10 Yıl Nutkunun Okunması
3-10.Yıl Marşı'nın fon müziği eşliğinde söylenmesi
4-Şiirlerle Atatürk
b) İnönü Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Sezgin KIZ1LÇELİK "Atatürk İlke ve Devrimlerinden Çıkaracağımız Dersler" konulu konuşmasını sunması.
c) Şiir okunması.(Bir öğrenci tarafından)
d) 2.0rdu Komutanlığından Kurmay Alb.Zafer KARATAŞ' in
"Atatürk'ün Askeri Kişiliği" konulu konuşmasını sunması.
e) Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından;

1- Atatürk'ün Geçliğe Hitabesinin Okunması
2- Gençliğin Ata'ya Cevabının okunması
3- Seçme Marşlar ve Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' in Sunumu.
4- Oratoryo
5- Kapanış"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız