SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Portresini İndirmişler!

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı İhya-Der olan İhya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen konferansta Belediye konferans Salonu'nda asılı bulunan Atatürk portresi indirildi. İndirilen portre polis tarafından yerine konuldu. Olayla ilgili 4 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu arada, belediyeden de konuya ilişkin bir açıklama geldi.

OLAY..
Edinilen bilgiye göre Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda 29 Mart 2008 günü İhya-Der tarafından ' Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası' adıyla konferans düzenlendi. Yazar Mehmet Göktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans için düzenleme komitesi tarafından Valilikten izin alındığı, bu iznin ardından da Belediye tarafından salonun kira bedeli karşılığında kullanıma verildiği bildirildi.

Düzenleme komitesinde bulunanlar tarafından sahnenin düzenlenmesi sırasında Türk Bayrağı ile Atatürk Posterlerinin indirilmesi çabası üzerine belediye görevlilerince ikazda bulunularak bunun mümkün olamayacağının bildirdiği öğrenildi.

Ancak konferans başladığı sırada salonda bulunan polislerin Atatürk Posterinin yerinde olmadığını fark etmeleri üzerine durumu belediye görevlilerine bildirdiği, onlarla birlikte yapılan aramada Atatürk Portresinin sahnenin arkasındaki odada bulunduğu ve yeniden asıldığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş bülteninde olayla ilgili olarak 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefetten dolayı aralarında İhya-Der Malatya temsilcisi olduğu belirtilen Muş-Varto doğumlu 42 yaşındaki M. Y., Malatya doğumlu 34 yaşındaki E.Ö., Bingöl-Karlıova doğumlu 37 yaşındaki Ş.A. ve Malatya doğumlu 33 yaşındaki N.S. isimli kişiler gözaltına alındı. Haklarında yasal işlem yapılan şüpheliler adli makamlarca serbest bırakıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA..
Konuya ilişkin olarak Belediye'den de şu açıklama yapıldı:

"Belediye Konferans Salonu faaliyete geçtiği 1999 yılından bu yana Belediye etkinliklerinin yanı sıra ilimizde faaliyet gösteren resmi ve sivil bütün kuruluşlara kiralamak suretiyle hizmet vermektedir.

Bu cümleden olmak üzere;

İhya-Der Malatya Şubesi Başkanı Mahmut Yayla, 11.03. 2008 tarihinde Belediyemize müracaat ederek, bir konferans için Belediyemiz Konferans Salonunu kiralama talebinde bulunmuştur.

Adı geçen derneğin müracaat dilekçesi, Belediyemiz Encümenince görüşülmüş olup, 13.03 2008 tarih ve 1063 sayılı karar ile Salonun 100 YTL karşılığında bahse konu derneğe tahsis edilmesine karar verilmiştir.

Kararı müteakip, 14.03.2008 tarihinde Malatya Belediyesi Konferans Salonu Sözleşmesi taraflarca imzalanmıştır.

Sözleşmenin 8. Maddesinde “Sözleşme ile müstecir sadece salonu kiralamış olup, bu sözleşme yapılacak etkinlik için bir izin yerine geçmez. Müstecir program için ayrıca Vilayet makamından izin alacaktır.” denilmektedir.

Dernek, Valilik Makamından 28.03.2008 tarih ve 2138 sayılı olurları ile izin alarak program yapılmıştır.

Ayrıca ilgili encümen kararı gereğince, dernek tarafından, 19.03.2008 tarihinde, Belediyemiz veznesine H-B66417 sayılı makbuz ile 100 YTL kira bedeli yatırılmıştır.

Program günü 29 Mart 2008 tarihinde salon ilgili derneğe, Atatürk portresi ve Türk Bayraklarının asılı olduğu şekliyle teslim edilmiştir. Bilahare program sırasında Emniyet Müdürlüğü’nden görevli polis memurunun, Atatürk portresinin yerinde olmadığını haber vermesi üzerine, Atatürk portresi belediyemizin görevli nöbetçi personeli tarafından program devam ederken tekrar yerine asılmıştır.

Ayrıca dernek yetkililerinin de imzaladığı Konferans Salonu Kira sözleşmesinin 9. Maddesinde, “Düzenlenen programda vuku bulabilecek mali, hukuki ve cezai sorumluluk tamamen program sahiplerine aittir.” denilmektedir.

Kamuoyuna duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız