SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk Törenle Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:16:22
Atatürk Törenle Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında Malatya'da düzenlenen törenle anıldı.

  Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Avni Angun ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan katıldı. 

  Anma töreninde ilk olarak Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Avni Angun ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Daha sonra anıta, sırasıyla Malatya Barosu, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı, Vatan Partisi Malatya İl Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) çelenk sunumunda bulundu.

  Saat 09.05‘te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi ve fabrikaların sirenlerinin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

  Vali Süleyman Kamçı Anıt Şeref Defterine, "Başlatmış olduğu milli mücadele ile tüm imkânsızlıklara rağmen azim, cesaret ve kararlılıkla Türk Milleti’nin makûs talihini yenen ve tarihin seyrini değiştiren Aziz Atatürk, aramızdan ayrılışınızın 77. yıldönümünde, emanet bıraktığınız Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak manevi huzurlarınızdayız. 'Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine sadakat gerekir' düşüncesinden hareketle, ebediyete yürüdüğünüz 10 Kasım gününü bir matem gününden ziyade eşsiz düşünce ve ilkelerinize sarılma günü olarak telakki etmekteyiz. Vatanımızın ve milletimizin ebediyen birlik ve beraberlik içinde payidar olması, ülkemizin müreffeh ülkeler arasında lâyık olduğu yere getirilmesi yolunda, önümüze çıkacak olan bütün engelleri bertaraf edeceğimizden şüpheniz olmasın. Zat-ı Âliniz ve kahraman silah arkadaşlarınız huzur içerisinde uyuyunuz. Türk Milleti olarak muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunun bilicindeyiz" yazarak, imzaladı.  

-ATA'NIN SEVDİĞİ TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ-

  Protokol üyeleri, Atatürk Anıtı'ndaki anma töreninin ardından Atatürk Evini ziyaret etti. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden bir uzmandan bilgi alan protokol üyeleri daha sonra Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki anma törenine katıldı. Buradaki törende, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'de yer aldı. 

  Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde daha sonra Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku dinlendi. 

  Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından 10. Yıl Marşı söylendi.

  Anma töreninde Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Fırat, 'Atatürk'ün son günleri' konulu bir konferans verdi. Fırat, konuşmasında, "1881'de doğan Mustafa Kemal, 57 yıl kısa sayılabilecek yaşamına öyle büyük işler sığdırdı ki, yalnızca Türk milletini değil, bütün dünyayı kendisine hayran bırakmıştır. Emperyalist devletler tarafından dört bir yanı işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış harap bitap düşmüş, yorgun bir memleketten, özgür bir Cumhuriyet kurmayı başarmıştır" dedi.

  Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinden Işıl Yılmaz'ın 'Dağ başını duman almış' şiirini okumasının ardından 2. Ordu Komutanlığı'ndan Jandarma Kurmay Yüzbaşı Yener Çağlayan, 'Mustafa Kemal'in Askeri Kişiliği' konulu konferansı verdi. 

  Çağlayan, "Bütün hayatımız boyunca okullarımızda onun tarlada 'karga kovaladığı' öğretildi. Kemal isminin ona nasıl verildiği anlatıldı okul kitaplarımızda. Ancak onun büyük bir deha olmasında çok büyük pay sahibi olan askerlik mesleğinin ona kattıkları ve onun karakterini nasıl şekillendirdiği konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadık. Mustafa Kemal'in 11 yıl süren askeri eğitimi ve 14 yıl süren askerlik mesleği ile birlikte 25 yıllık resmi askerlik hayatı olmuştur" diye konuştu. 

  Anma töreni, Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Üniversitedeki Tören

Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü dolayısı ile İnönü Üniversitesi kampüsünde bulunan Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde “Atatürk’ü Anma Töreni” gerçekleştirildi. Anma Töreni’ne üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan anma töreni, 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız