SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Atatürk'e Anma Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 71.Yıldönümü dolayısıyla Malatya'da yapılacak olan anma törenlerinin programı açıklandı.

Malatya Valiliğince yapılan açıklamada Atatürk’ün ölümünün 71.Yıldönümü anma töreni ilimizde Atatürk Anıtı önü ile Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Salı günkü anma töreni ilk olarak Atatürk Anıtı önünde saat 08.40’ta başlayacak. Tören anıta çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra Atatürk’ün aramızdan ayrılma saati olan 09.05’de sirenlerin 2 dakika çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulacak. Anıt önündeki anma töreni Vali Ulvi Saran’ın Anıt şeref defterini imzalamasıyla sona erecek.

ANMA TÖRENİ
Anma töreni etkinliği daha sonra 09.30’da Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Buradaki anma töreni 2. Ordu Komutanlığının arşivlerinde yer alan Atatürk’ün vefatı, naaşının Ankara’ya nakli ve 10 Kasım 1953 tarihinde Etnografya Müzesinden Anıtkabir’e nakli konulu fotoğraf sergisi açılacak.

Daha sonra anma törenine geçilecek ve burada ilk olarak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra 10.Yıl Nutku banttan okunacak. Ardından 10.Yıl Marşı fon müziği eşliğinde söylenecek.

Anma töreninde ‘Atatürk’ün Son Günleri’ konulu konuşmayı Cumhuriyet Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan, ‘Atatürk’ün Askeri Kişiliği’ konulu konuşmayı ise 2. Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Binbaşı Rıfkı Keser yapacak.

Bir öğrencinin şiir okumasının ardından Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seçme marşlar ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar sunulacak. Anma töreni Oratoryo ile sona erecek.

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
Bu arada AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Atatürk'ün ölümünün 71. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.

Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız ve laik Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 71.yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz." dedi.

CHP'NİN MESAJI..
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Celal Berktaş, Atatürk'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Aramızdan ayrılışının 71. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.

Tüm ömrünü bu ülkenin Kurtuluşuna, Bağımsızlığına adamış bir Dünya Liderinden bahsediyoruz.

Balkan Savaşı, İrticai 31 Mart, Çanakkale, 1.Cihan Harbi, Kurtuluş Destanı.

Uykusuz Geceler, savaş meydanlarında, karargahlarda geçen çileli yıllar. Destansı Kahramanlıkların yanı sıra, karşı karşıya kalınan, ihanetler, korkaklıklar, namertlikler, alçaklıklar!

Kurtuluş Destanı sonrasında asıl savaş başlıyor.

Cumhuriyetin İlanı, Atatürk İlkelerinin hayata geçirilmesi, T.Cumhuriyeti’nin Muasır Medeniyet Seviyesine çıkarılması için mücadele!

Düşman uyumuyor, Kuyruk Acıları bitmiyor!

İhanetler sayılamayacak kadar çok. İrticai Ve Bölücü İsyanların ardı arkası kesilmiyor.

Ama bu halkın kararlı tutumu, Önderine olan güveni sayesinde çağdaşlaşma yolunda ilerleme durmuyor.

Yokluk içinde yürütülen bir Medenileşme ve Kalkınma Savaşı veriliyor.

Bu halk parmağındaki yüzüğünü verip katkıda bulunuyor, zira Liderine Güveniyor!

Bugüne geldiğimizde de Kuyruk Acısı olanlar boş durmuyor.

Daha düne kadar bahsedilmesi bile utanç vesilesi olan Sevr bugün ülkemde Malum Çevrelerce Açıkça Savunuluyor.

Atatürk’ün Ömrünü Adadığı Ülke Bütünlüğü İle Alay Ediliyor.

Bayrak Tartışılıyor, Ulusun Birliği eleştiriliyor, Bağımsızlık çağdışı ilan ediliyor.

Onun yıllarca mücadele ettiği İrticai Unsurlar Devletin kalbine yerleştiriliyor.

Dağdaki Eşkiya, Devlet Töreni misali Davul-zurnalarla karşılanıyor.

Gaziler hırpalanıyor, şehitler SUÇLU durumuna düşürülüyor!
Eşkıya ile yıllarca mücadele edenler Düşman ilan ediliyor, Saldırılara Maruz Kalıyor!

Ve…O’nun ölüm yıldönümünde Ülkenin Bölünmesine kadar gidebileceği açık olan (Sözde) Açılım, O’nun kurduğu TBMM’ne getiriliyor!

Bakalım AKP, PKK, DTP koalisyonu, Kendilerine Ev Ödevi Olarak Verilmiş Yol Haritası ile ilgili ne diyecekler?
Atatürk’ün karşısına Hangi Yüzle Çıkacaklar?

Bizlere Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden , ilkelerinin daima savunucusu olduğumuz, Ulu Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz.""Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük komutan ve devrimci, eşsiz devlet adamı Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 71. yılında sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz

Yaşarken yaptığı iş varoluşumuzun gerçekleşmesi anlamına geldiğinden , “10 Kasım”. bu konuda düşüncelerimizi tazelemek ve geleceğimize yönelik pusulamızı saptamak açısından bir dönüm noktasıdır.

AB-D emperyalizmine ve onun uşaklarına karşı verdiği mücadele sonucu, güzel ülkemizde laik ve ulusal bir CUMHURİYETİ kuran, bizlere emanet eden yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ün, Cumhuriyetimizi nasıl kurduğunu hepimizin iyi bilmesi ve anlaması çok önemlidir.

Sıfır imkanla işgal edilen vatanını kurtarmış, emperyalizmi ve yardakçılarını yenmiş, ülkesini tam bağımsız yapmış, bununla kalmamış milletini çağdaşlaştırmak, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, halkını uyandırmak, kalkındırmak için devrimler gerçekleştirmiş, bir doğu ülkesinde demokrasinin kapısını açmış böyle bir önder, bilge, millet atası hiçbir ülkenin tarihinde yer almıyor. Yabancılar işte bu yüzden Atatürk saygımızı anlayamıyorlar.

Günümüzde...
Yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ’ün ilke ve devrimleri, AB tarafından en büyük engel olarak görülmektedir.

Başta ABD ve AB olmak üzere emperyalist dünya Kemalizm’e saldırıyor.AB Komisyonunun en son ilerleme raporunda da Türkiye’de ifade özgürlüğünü kısıtlayan yasal düzenlemelerin kaldırılması istendi. Bunların içinde öncelik halk arasında “Atatürk’ü Koruma Kanunu” olarak bilinen ve 31 Temmuz 1951’de yürürlüğe giren 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun geliyormuş... AB komisyonu üyelerine göre, Atatürk’e hakaret edenlere ve aşağılayanlara cezai yaptırım uygulanması, ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biriymiş! Eğer Türkiye gerçek bir demokrasi olmak istiyorsa, Atatürk’e de hakaret edilebilmeliymiş! Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya sövenler, nasıl olur da hapis cezasına çarptırılırmış? Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri tahrip edenlerin tüm bu eylemleri, “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmeliymiş!!!

AB-D emperyalizminin temsilcileri, neden onun resminden bu kadar korkuyorlar, neden onun ulusalcı ilke ve devrimlerinden bu kadar çekiniyorlar? Lütfen düşünün ve gereken yorumu yapın.

Ayrıca güzel ülkemizde, AB-D emperyalizmi yardakçılarının bazıları, Mustafa gibi filmlerle yüce önderimizi halkımıza yanlış tanıtmakta, bazıları yandaş TV programlarında KEMALİZM gericiliktir diyebilmekte, bazıları da yüce önderimizin YURTTA SULH, CİHANDA SULH özdeyişine, derinlikli bir felsefenin ürünü olmadığını söyleyerek karşı çıkmakta ve yine KEMALİZMİ kuru bir ideoloji olarak tanımlamaktadırlar.

Bazıları da geçmişte Rıza Nur gibilerinin yaptığı gibi onun anne ve baba geçmişini araştırma bahanesi ile şimdi yine Atamızı yıpratmak için uğraş vermektedirler.

Ne hikmetse, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve hem de aydın geçinen bu kişiler, yüce önderimize karşı halkımızca duyulan sevgi ve saygıyı azaltmak için yoğun çaba içindeler!!!

Ulus Devleti yıkma projesi olarak da değerlendirilecek demokratik açılım taslağının 10 Kasım’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesi bir tesadüf olamaz. O’nun ölüm yıldönümünde, bin bir güçlükle kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinde sonu felaketle bitmesi muhtemel “Demokratik Açılım!” taslağı görüşülüyor.

Biraz hüzünlü ve öfkeliyiz…

Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma ülkümüzde bir sarsılma düşünülmesin..

Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ülkümüzü ve tam bağımsızlığımızı daha örgütlü ve bilinçli bir mücadele ile mutlaka başaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır . Atatürk’ün mirasını geleceğe taşıyabilmek için, uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmalı, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi yaşatmanın, hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu unutmamalıyız

Her kim ne yaparsa yapsın, bizlere padişaha kul olma yerine, bağımsız ulus ve özgür vatandaş olma bilinci aşılayan yüce önderimize duyulan, sevgi ve saygı sonsuza kadar yaşayacaktır. Onun ilke ve devrimleri, AB-D emperyalizmine karşı direnen tüm uluslara da örnek olmaya devam edecektir. Çünkü o bizim gözbebeğimiz!!!

Saygıdeğer Atamızı, kaybedişimizin 71 yılında, onu saygı, sevgi ve hürmetle anıyoruz. Işıklar içinde yatsın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız